Hummusz

A humusz egy mártogatós, amely főként zúzott csicseriborsóból készül. Ez egy keleti specialitás, és különösen népszerű a mezze (kis előételek) vagy a kenyér mellé. Ahelyett, hogy kész hummuszt vásárolna a szupermarketben, most elkészítheti saját maga, mert így pontosan tudja, hogy mi van benne. Ráadásul a recept szuper egyszerű, és a humuszt ízlése szerint ízesítheti. Ki kell próbálnia! Még több keleti ízre vágyik? Akkor nézze meg receptjeinket a levantei konyhából!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
240 g csicseriborsó konzerv vagy üveg
1 citrom
3evőkanál tahini
3evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1teáskanál kömény
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Keverő

Tápértékek

208 Kalóriát
10 g Szénhidrátokat
16 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a hozzávalókat

hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. A csicseriborsót jól lecsepegtetjük. Facsarja ki a citromlevet.
Megjelölés készként
2.

Turmixoljuk össze a humuszt

Turmixoljuk össze az összes hozzávalót egy turmixgépben, és ízesítsük sóval és borssal Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olívaolajat az állag érdekében.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként