Citromos tekercs
szuper könnyű
Citromos rolád – ettől a finomságtól azonnal összefut a nyál a szájban. Önnek is? Élvezze a szuperpuha, pikáns, édes piskótatekercs receptjét citromkrémes töltelékkel, amelynek nem fog tudni ellenállni. A töltelék elkészítéséhez nincs szükség zselatinra, és nagyon gyors. A tejszínhabnak és a túrónak köszönhetően szuper krémes és szilárd. Készítettünk még egy kis tölteléket, hogy egy részét felhasználhassuk a díszítéshez. Úgy gondoljuk: ezt érdemes figyelni. A következő partin nyűgözze le vendégeit sütési képességeivel, és szolgáljon fel egy igazán finom citromos piskótatekercset a kávé mellé. Akkor kezdjük is!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 Piskóta tészta | |
400 ml tejszín | |
300 g krémsajt | |
60 g porcukor | |
2 bio citrom | |
1tasak tejszínsűrítő | |
1/4csokor menta |
Segédeszközök
Konyhai robot opcionális | |
vagy botmixer | |
Konyhai reszelő |
Tápértékek
372
Kalóriát
31 g
Szénhidrátokat
25 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a citromot
Mossuk meg a citromokat forró vízben, reszeljük le egy citrom héját, és facsarjuk ki 1,5 citrom levét. A citrom felét vágjuk apró szeletekre a díszítéshez.
Megjelölés készként
2.
Keverje össze a tölteléket
A tejszínt a tejszínsűrítővel verjük kemény habbá. Ezt megtehetjük konyhai robotgépben vagy botmixerrel is. Adjuk hozzá a krémsajtot és a porcukrot, és kézzel vagy a legalacsonyabb fokozaton verjük simára és habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a citrom héját és levét, amíg el nem érjük a kívánt citromos ízt (egyesek kicsit savanykásabban szeretik, mások csak enyhén citromosan).
Megjelölés készként
3.
Töltse meg a piskóta tésztát
Óvatosan gyúrja szét a piskótatésztát, és kenje meg a krém 3/4-ével. Tekerje fel újra egy konyharuhával, és helyezze egy tányérra vagy süteményes tálcára. A maradék krémet kenjük a tekercsre, és díszítsük citromszeletekkel és tetszés szerint mentalevelekkel.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.