Citromos tekercs

Citromos rolád – ettől a finomságtól azonnal összefut a nyál a szájban. Önnek is? Élvezze a szuperpuha, pikáns, édes piskótatekercs receptjét citromkrémes töltelékkel, amelynek nem fog tudni ellenállni. A töltelék elkészítéséhez nincs szükség zselatinra, és nagyon gyors. A tejszínhabnak és a túrónak köszönhetően szuper krémes és szilárd. Készítettünk még egy kis tölteléket, hogy egy részét felhasználhassuk a díszítéshez. Úgy gondoljuk: ezt érdemes figyelni. A következő partin nyűgözze le vendégeit sütési képességeivel, és szolgáljon fel egy igazán finom citromos piskótatekercset a kávé mellé. Akkor kezdjük is!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 Piskóta tészta
400 ml tejszín
300 g krémsajt
60 g porcukor
2 bio citrom
1tasak tejszínsűrítő
1/4csokor menta
Segédeszközök
Konyhai robot opcionális
vagy botmixer
Konyhai reszelő

Tápértékek

372 Kalóriát
31 g Szénhidrátokat
25 g Zsír
7 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a citromot

Mossuk meg a citromokat forró vízben, reszeljük le egy citrom héját, és facsarjuk ki 1,5 citrom levét. A citrom felét vágjuk apró szeletekre a díszítéshez.
Megjelölés készként
2.

Keverje össze a tölteléket

A tejszínt a tejszínsűrítővel verjük kemény habbá. Ezt megtehetjük konyhai robotgépben vagy botmixerrel is. Adjuk hozzá a krémsajtot és a porcukrot, és kézzel vagy a legalacsonyabb fokozaton verjük simára és habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a citrom héját és levét, amíg el nem érjük a kívánt citromos ízt (egyesek kicsit savanykásabban szeretik, mások csak enyhén citromosan).
Megjelölés készként
3.

Töltse meg a piskóta tésztát

Óvatosan gyúrja szét a piskótatésztát, és kenje meg a krém 3/4-ével. Tekerje fel újra egy konyharuhával, és helyezze egy tányérra vagy süteményes tálcára. A maradék krémet kenjük a tekercsre, és díszítsük citromszeletekkel és tetszés szerint mentalevelekkel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként