Házi gyógynövény vaj
szuper könnyű
A saját gyógynövényvaj készítése a legszórakoztatóbb számunkra. Miért? Mert a gyógynövényvajat úgy készítheti el, ahogyan szereti. A fűszernövényeket, fűszereket és egyéb hozzávalókat ízlése szerint választhatja ki, és keverje őket a vajba. Ebben a receptben klasszikus fűszernövényeket, valamint fokhagymát és egy kis friss citromot választottunk. Igazi csemege mind kenyérre, mind ízletes steakre vagy bármi más grillezett ételre. Próbálja ki és kísérletezzen kedvenc összetevőivel!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g vaj | |
1/2csokor metélőhagyma | |
1/2csokor petrezselyem | |
1/2csokor bazsalikom | |
1/2 citrom | |
2 gerezd fokhagyma | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
1920
Kalóriát
10 g
Szénhidrátokat
206 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az alapanyagokat
Hagyjuk a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a gyógynövényeket. Hámozza meg a fokhagymát és vágja apróra. A citromot forró vízben mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze a gyógynövény vajat
Keverje össze az összes hozzávalót villával, amíg minden jól el nem keveredik. Fűszerezze sóval és borssal. A gyógynövényvajat tárolhatja egy üvegben a befőzéshez, vagy ételfóliával tekercset formázhat belőle, amelyet aztán részletenként felhasználhat.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A gyógynövényvaj akár két hétig is eláll a hűtőben.
Ebben az esetben egy adag az összes elkészített vaj.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.