Édesburgonya sült krumpli a forrólevegős fritőzből
szuper könnyű
A forrólevegős fritőzben sült édesburgonya nemcsak modern, hanem ízletes és sokkal egészségesebb is, mint a mélysütőben sült társaik. A ropogós édesburgonya-krumpli sült krumpli a Klarstein forrólevegős fritőzökkel gyerekjáték. Receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheti el őket tökéletesen. Szeretne még több olyan receptet, amelyben a forrólevegős fritőz segíthet? Csak látogasson el receptkategóriánkba, válassza ki a forrólevegős fritőzéhez illőket, és inspirálódjon!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 édesburgonya kb. 600 g | |
1evőkanál olaj | |
2evőkanál étkezési keményítő | |
2teáskanál őrölt csípős paprika | |
2teáskanál | |
1teáskanál kömény kömény | |
1teáskanál kurkuma | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Forrólevegős fritőz |
Tápértékek
283
Kalóriát
54 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő az édesburgonyát
Hámozza meg a burgonyát, és vágja hasábburgonyára. Áztassa őket 60 percre hideg vízbe.
Megjelölés készként
2.
Fűszerek hozzáadása
Keverje össze a fűszereket a növényi olajjal. A burgonyát jól lecsepegtetjük, és a páclével átforgatjuk, hogy minden darabot ellepjen.
Megjelölés készként
3.
Sütés
Tegye az édesburgonyát forrólevegős sütőbe, és süsse körülbelül 220 °C-on. Süssük 25 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha nem szereti a kurkumát és a köményt, a sült krumplit ízesítheti, ahogyan csak szeretné: Mit szólna a klasszikus tengeri sóhoz, rozmaringhoz és kakukkfűhöz vagy egy kis chilihez?
A tápértékek az összetevők mennyiségének megfelelően hozzávetőlegesek. A tápértékek pontatlanságai lehetségesek.