Édesburgonya sült krumpli a forrólevegős fritőzből

szuper könnyű

A forrólevegős fritőzben sült édesburgonya nemcsak modern, hanem ízletes és sokkal egészségesebb is, mint a mélysütőben sült társaik. A ropogós édesburgonya-krumpli sült krumpli a Klarstein forrólevegős fritőzökkel gyerekjáték. Receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheti el őket tökéletesen. Szeretne még több olyan receptet, amelyben a forrólevegős fritőz segíthet? Csak látogasson el receptkategóriánkba, válassza ki a forrólevegős fritőzéhez illőket, és inspirálódjon!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 édesburgonya kb. 600 g
1evőkanál olaj
2evőkanál étkezési keményítő
2teáskanál őrölt csípős paprika
2teáskanál
1teáskanál kömény kömény
1teáskanál kurkuma
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Forrólevegős fritőz

Tápértékek

283 Kalóriát
54 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő az édesburgonyát

Hámozza meg a burgonyát, és vágja hasábburgonyára. Áztassa őket 60 percre hideg vízbe.
Megjelölés készként
2.

Fűszerek hozzáadása

Keverje össze a fűszereket a növényi olajjal. A burgonyát jól lecsepegtetjük, és a páclével átforgatjuk, hogy minden darabot ellepjen.
Megjelölés készként
3.

Sütés

Tegye az édesburgonyát forrólevegős sütőbe, és süsse körülbelül 220 °C-on. Süssük 25 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha nem szereti a kurkumát és a köményt, a sült krumplit ízesítheti, ahogyan csak szeretné: Mit szólna a klasszikus tengeri sóhoz, rozmaringhoz és kakukkfűhöz vagy egy kis chilihez?
A tápértékek az összetevők mennyiségének megfelelően hozzávetőlegesek. A tápértékek pontatlanságai lehetségesek.
 Mentés PDF-ként