Erdei gyümölcsös sajttorta

A bogyós túrótorta a krémes édes sütemények egy másik formája, amivel egyszerűen nem tudunk betelni. A klasszikus sajttorta kombinációja kekszes alappal és gyümölcsökkel kihagyhatatlan. Pedig a recept hihetetlenül egyszerű. Süssük meg a sajttortát, közben főzzük meg a bogyókat, keverjük össze az egészet, és hagyjuk kihűlni. Úgy hangzik, mint egy megfelelő recept a következő tortánkhoz? Szóval elő a keverőedényt, és kezdjük el a sütést!

Do you like this recipe?
Erdei gyümölcsös sajttorta A bogyós túrótorta a krémes édes sütemények egy másik formája, amivel egyszerűen nem tudunk betelni. A klasszikus sajttorta kombinációja kekszes alappal és gyümölcsökkel kihagyhatatlan. Pedig a recept hihetetlenül egyszerű. Süssük meg a sajttortát, közben főzzük meg a bogyókat, keverjük össze az egészet, és hagyjuk kihűlni. Úgy hangzik, mint egy megfelelő recept a következő tortánkhoz? Szóval […]
1 1 5 1
1

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
125 g vajas keksz
80 g vaj
50 g cukor
A tortán
900 g krémsajt
250 g főzőtejszín
250 ml tejszínhab
6 tojás
300 g cukor
1 citrom
1evőkanál vaníliakivonat
2evőkanál liszt
A bogyós gyümölcsös feltéthez
600 g bogyós gyümölcs frissen vagy fagyasztva, tetszés szerint
3evőkanál kukoricaliszt
Segédeszközök
24 cm-es tepsi
Konyhai robotgép opcionáli
Mixer opcionáli
Finom szűrő

Tápértékek

608 Kalóriát
47 g Szénhidrátokat
41 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Alap

A vajas kekszet turmixgépben (vagy mozsártörővel fagyasztózsákban) törjük össze. Olvasszuk fel a vajat, és a cukorral együtt adjuk a kekszhez. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük bele a kekszes keveréket, és jól nyomkodjuk le. Hűtsük le.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
3.

Töltelék

Reszeljük le a citrom héját, és facsarjuk ki a levét. A többi hozzávalóval robotgépben vagy kézzel simára keverjük.
Megjelölés készként
4.

Süssük meg a tortát

Öntsük a tölteléket a kekszes alapra, és süssük a tortát 15 percig. Csökkentsük a hőmérsékletet 140 °C-ra, és süssük 1 órán át. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
5.

A bogyós gyümölcsös feltéthez

Ha szükséges, tisztítsuk meg a bogyókat. Egy lábasban, közepes lángon, vízben addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Szűrjük át a keveréket egy finom szitán. Oldjuk fel a keményítőt 2 evőkanál vízben, és adjuk a bogyós gyümölcsök keverékéhez. Tegyük bele a maradék bogyós gyümölcsöt, és öntsük az egészet a tortára. Hagyjuk kihűlni a hűtőszekrényben, amíg a cukormáz megdermed.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Öntől függ, hogy milyen bogyókat használ a tortához. Málna, cseresznye vagy eper? Vagy egy változatos keverék!?
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként