Burgonya curry leves
A burgonya curry leves egy kiadós és kissé másfajta élvezet számunkra. Akár gulyásként, akár egyszerű krémlevesként szereti a burgonyalevest: ez a variáció új dimenziót ad neki. A curry és a gyömbér gondoskodik a kelet intenzív ízéről. A kókusztejnek köszönhetően kimondhatatlanul krémes és igazán finom lesz. Egy másik előnye: a leves szuper gyorsan elkészül. Ha van GrandPrix konyhai robotgépünk, még egyszerűbb!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g burgonya viaszos | |
250 ml Zöldségalaplé | |
200 ml kókusztej | |
2 hagyma | |
1 gerezd fokhagyma | |
20 g friss gyömbér | |
3evőkanál currypor | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
GrandPrix opcionális | |
vagy botmixer |
Tápértékek
284
Kalóriát
32 g
Szénhidrátokat
13 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő az összetevőket
Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát, a hagymát, a gyömbért. Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk fel kockákra.
Megjelölés készként
2.
Főzzük meg a zöldségeket
Tegyük a burgonyát, a fokhagymát, a hagymát, a gyömbért és a zöldségalaplevet a GrandPrix edénybe. Állítsuk 100 °C-ra, és keverjük 2-es sebességgel. Amikor a leves forrni kezd, csökkentsük a hőfokot 60 °C-ra, és főzzük addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Alternatív megoldásként főzzünk meg mindent egy fazékban.
Megjelölés készként
3.
Leves püré
Adjuk hozzá a curryport a leveshez, és a GrandPrixben 10-es fokozaton kb. 30 másodpercig turmixoljuk péppé. Alternatívaként pürésíthetjük botmixerrel is egy lábasban.
Megjelölés készként
4.
Fűszerezzük a levest
Adjuk hozzá a kókusztejet, sót és borsot. Turmixoljuk a levest 1 percig 5. fokozaton. Alternatívaként a levest egy lábasban is turmixolhatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük és azonnal fogyaszthatjuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.