Burgonya curry leves

A burgonya curry leves egy kiadós és kissé másfajta élvezet számunkra. Akár gulyásként, akár egyszerű krémlevesként szereti a burgonyalevest: ez a variáció új dimenziót ad neki. A curry és a gyömbér gondoskodik a kelet intenzív ízéről. A kókusztejnek köszönhetően kimondhatatlanul krémes és igazán finom lesz. Egy másik előnye: a leves szuper gyorsan elkészül. Ha van GrandPrix konyhai robotgépünk, még egyszerűbb!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g burgonya viaszos
250 ml Zöldségalaplé
200 ml kókusztej
2 hagyma
1 gerezd fokhagyma
20 g friss gyömbér
3evőkanál currypor
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
GrandPrix opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

284 Kalóriát
32 g Szénhidrátokat
13 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő az összetevőket

Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát, a hagymát, a gyömbért. Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk fel kockákra.
Megjelölés készként
2.

Főzzük meg a zöldségeket

Tegyük a burgonyát, a fokhagymát, a hagymát, a gyömbért és a zöldségalaplevet a GrandPrix edénybe. Állítsuk 100 °C-ra, és keverjük 2-es sebességgel. Amikor a leves forrni kezd, csökkentsük a hőfokot 60 °C-ra, és főzzük addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Alternatív megoldásként főzzünk meg mindent egy fazékban.
Megjelölés készként
3.

Leves püré

Adjuk hozzá a curryport a leveshez, és a GrandPrixben 10-es fokozaton kb. 30 másodpercig turmixoljuk péppé. Alternatívaként pürésíthetjük botmixerrel is egy lábasban.
Megjelölés készként
4.

Fűszerezzük a levest

Adjuk hozzá a kókusztejet, sót és borsot. Turmixoljuk a levest 1 percig 5. fokozaton. Alternatívaként a levest egy lábasban is turmixolhatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük és azonnal fogyaszthatjuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként