Mogyorós fagylalt

A mogyorófagylalt egy diós klasszikus, amely egyszerűen nem hiányozhat krémes fagylaltjaink kínálatából. A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon diós, és a karamellszirupnak köszönhetően különleges ízt kap. Akár egy gombóc vaníliafagylalttal, akár egy finom diós turmixban, mindenképpen ki kell próbálnia ezt a finom fagylaltot.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g mogyoró
4 tojás
400 ml tejszínhab
4evőkanál mogyorószirup
4evőkanál karamellszirup
1csipetnyi
Eszközök
Fagylaltkészítő

Tápértékek

296 Kalóriát
14 g Szénhidrátokat
24 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Pirítsuk meg a mogyorót

A mogyorót apróra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, olaj hozzáadása nélkül 10 percig pirítjuk, amíg megbarnul, és érezzük az illatát.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a fagylaltkeveréket

Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját és a karamellszirupot vízfürdőben habosra és krémesre felverjük. Keverjük bele a mogyorószirupot és a mogyorót. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Fejezzük be a fagylaltkeveréket

A tojásfehérjét a sóval együtt verjük kemény habbá. A tejszínhabot külön felverjük. Az összes hozzávalót keverjük krémes fagylaltkeverékké.
Megjelölés készként
4.

Fagyasszuk le a fagylaltot

Tegyük a fagylaltot egy fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 percig, amíg elérjük a kívánt állagot. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként