Fagylalt keksszel
Fagylalt keksszel: ez egy nagyon egyszerű, ízletes, ropogós és krémes vegán recept. Biztosak vagyunk benne, hogy senki sem fog tudni ellenállni neki. És az a jó, hogy a jégkrémhez csak azokat a kekszeket adhatja hozzá, amelyeket a legjobban szereti. Ha a receptet vegánnak szeretné megtartani, természetesen ezt is figyelembe kell vennie a választásnál. Praktikus tudni: Sok keksz alapértelmezés szerint vegán. Ezek közé tartozik az Oreo, a klasszikus vajas keksz, a Manner Schnitten és a Lotus Biscoff keksz. Mindegyikük különlegessé teszi a fagylaltot, és minden alkalommal más ízt ad neki. Próbálja ki mindet, és találja meg a kedvencét!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 ml Szójatej | |
300 ml Kókusztej | |
120 g cukor | |
0,5 g Karob gumi | |
0,5 g guar gumi | |
4 vegán keksz tetszés szerint | |
1csipetnyi só |
Segédeszközök
Fagylaltkészítő |
Tápértékek
179
Kalóriát
20 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A fagylaltkeverék elkészítése
Keverjük össze az összes hozzávalót a keksz kivételével, és keverjük addig, amíg a cukor feloldódik.
Megjelölés készként
2.
Fagyasszuk le a fagylaltot
Tegyük a fagylaltkeveréket egy fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 percig, amíg elérjük a kívánt állagot. Az utolsó 5 percben morzsoljuk bele a sütiket a fagylaltgépbe, és hagyjuk, hogy belekeveredjenek a fagylaltba. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként