Görög saláta
Görög saláta krémes feta sajttal, olajbogyóval és hagymával. Ez a kombináció igazi klasszikus a saláták között. Nem szabad alábecsülni! Ezért készítettük el Önnek ezt a gyors és egyszerű receptet a mi ugyanilyen egyszerű feltétünkkel. Csomagoljuk be munkába, nassoljuk csak úgy, vagy használjuk előételként vagy köretként egy görög témájú vacsorán. Rögtön tudjuk, hogy melyik dalt játsszák le először. Csak annyit tehetünk hozzá: görög bor…
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1fej Lollo Bianco vagy más fejes saláta | |
200 g koktélparadicsom | |
200 g fekete olajbogyó kimagozva | |
1 lilahagyma | |
200 g feta sajt | |
1/2 uborka | |
1 citrom | |
2evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
389
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
35 g
Zsír
11 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő az összetevőket
Mossuk meg a paradicsomot és a paprikát. Hámozzuk meg a hagymát, és szárítsuk meg az olívabogyót. A salátát darabokra szeleteljük. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Vágjuk félbe a paradicsomokat. A hagymát félbevágjuk és vékony csíkokra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő az öntetet
A citrom héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. Keverjük össze olívaolajjal, sóval, borssal.
Megjelölés készként
3.
Rendezzük el a salátát
Tegyük az összes hozzávalót egy salátástálba. Öntsük rá az öntetet, és kóstoljuk meg.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.