Görög saláta

Görög saláta krémes feta sajttal, olajbogyóval és hagymával. Ez a kombináció igazi klasszikus a saláták között. Nem szabad alábecsülni! Ezért készítettük el Önnek ezt a gyors és egyszerű receptet a mi ugyanilyen egyszerű feltétünkkel. Csomagoljuk be munkába, nassoljuk csak úgy, vagy használjuk előételként vagy köretként egy görög témájú vacsorán. Rögtön tudjuk, hogy melyik dalt játsszák le először. Csak annyit tehetünk hozzá: görög bor…

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1fej Lollo Bianco vagy más fejes saláta
200 g koktélparadicsom
200 g fekete olajbogyó kimagozva
1 lilahagyma
200 g feta sajt
1/2 uborka
1 citrom
2evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

389 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
35 g Zsír
11 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő az összetevőket

Mossuk meg a paradicsomot és a paprikát. Hámozzuk meg a hagymát, és szárítsuk meg az olívabogyót. A salátát darabokra szeleteljük. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Vágjuk félbe a paradicsomokat. A hagymát félbevágjuk és vékony csíkokra vágjuk.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő az öntetet

A citrom héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. Keverjük össze olívaolajjal, sóval, borssal.
Megjelölés készként
3.

Rendezzük el a salátát

Tegyük az összes hozzávalót egy salátástálba. Öntsük rá az öntetet, és kóstoljuk meg.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként