Kókuszos fagylalt
A kókuszfagyi felfrissíti a nyarat! Akár önmagában, akár gyümölcsfagylalttal, akár csokoládéval kombinálva, mint egy élvezetes fagylaltkehely: ez a fagylalt egyszerűen teljes nyári kikapcsolódást nyújt. Ennek a fagylaltnak az elkészítése nagyon egyszerű! Vegye elő a fagylaltkészítő gépét, és próbálja ki azonnal!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 ml Kókusztej | |
250 ml tejszínhab | |
100 ml tej | |
4 tojássárgája | |
100 g cukor | |
4evőkanál kókuszreszelék |
Segédeszközök
Fagylaltkészítő |
Tápértékek
268
Kalóriát
16 g
Szénhidrátokat
21 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a fagylaltkeveréket
Vágjuk fel hosszában a vanília hüvelyt, és kaparjuk ki a rostot. Forraljuk fel a vaníliarudat, a kókusztejet, a tejet és a tejszínt. Vegyük le az edényt a tűzről.
Megjelölés készként
2.
Verjük fel a tojássárgáját
A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tejes keverékhez, és krémesre melegítjük (nem szabad felforralni).
Megjelölés készként
3.
Fagyasszuk le a fagylaltot
Tegyük a fagylaltkeveréket a fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 percig, amíg megdermed. Ha kissé ropogós fagylaltot szeretne, az utolsó 5 percben tegyen kókuszreszeléket a fagylaltgépbe. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként