Fehér csokoládé fagylalt

Ma fehér csokoládéfagylalt szerepel az étlapunkon. Ez a recept a klasszikus csokoládéfagylaltot fehér álommá varázsolja. A fagylaltkészítőből készült krémes fagylalt önmagában is élvezet, de egy jeges kávéban vagy turmixban is remekül mutat! Próbálja ki receptünket, és lepje meg a fagylaltok szerelmeseit egy visszafogott fehér fagylalttal, amely igazán meggyőző lesz az ízével!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
100 g fehér csokoládé
250 ml tej
200 ml tejszínhab
4 tojássárgája
100 g cukor
1csipetnyi
Segédeszközök
Fagylaltkészítő

Tápértékek

237 Kalóriát
23 g Szénhidrátokat
15 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

A fagylaltkeverék elkészítése

A cukrot, a sót és a tojássárgáját verjük habosra. Melegítsük fel a tejet és a tejszínt, keverjük bele a tojássárgája keveréket, forraljuk fel egyszer, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a csokoládét

Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben, és keverjük a kihűlt fagylaltkeverékhez.
Megjelölés készként
3.

Fagyasszuk le a fagylaltot

Tegyük a fagylaltkeveréket egy fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 percig, amíg elérjük a kívánt állagot. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként