Fehér csokoládé fagylalt
Ma fehér csokoládéfagylalt szerepel az étlapunkon. Ez a recept a klasszikus csokoládéfagylaltot fehér álommá varázsolja. A fagylaltkészítőből készült krémes fagylalt önmagában is élvezet, de egy jeges kávéban vagy turmixban is remekül mutat! Próbálja ki receptünket, és lepje meg a fagylaltok szerelmeseit egy visszafogott fehér fagylalttal, amely igazán meggyőző lesz az ízével!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
100 g fehér csokoládé | |
250 ml tej | |
200 ml tejszínhab | |
4 tojássárgája | |
100 g cukor | |
1csipetnyi só |
Segédeszközök
Fagylaltkészítő |
Tápértékek
237
Kalóriát
23 g
Szénhidrátokat
15 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A fagylaltkeverék elkészítése
A cukrot, a sót és a tojássárgáját verjük habosra. Melegítsük fel a tejet és a tejszínt, keverjük bele a tojássárgája keveréket, forraljuk fel egyszer, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a csokoládét
Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben, és keverjük a kihűlt fagylaltkeverékhez.
Megjelölés készként
3.
Fagyasszuk le a fagylaltot
Tegyük a fagylaltkeveréket egy fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 percig, amíg elérjük a kívánt állagot. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.