Cékla hummusz
A céklás humusz az egyik kedvenc mártogatósunk. Miért? Élénk színének köszönhetően látványosnak tűnik, a cékla gyümölcsös, földes jellege pedig gyorsan új színt ad a klasszikus humusznak. Egyszerűen nem tudunk neki ellenállni. A cékla humusz kenhető krémként is használható. Képünkön látható módon, bagetten, egy kis rukkolával és gránátalmamaggal tálalva, nagyszerű előétel vagy nassolni való.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
150 g cékla előfőzött | |
250 g csicseriborsó konzerv | |
2 gerezd fokhagyma | |
1evőkanál tahini | |
2evőkanál lime lé | |
1teáskanál köménymag | |
2teáskanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Turmixgép |
Tápértékek
85
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
5 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő az összetevőket
Hámozzuk meg a fokhagymát, és a csicseriborsót alaposan öblítsük le hideg víz alatt.
Megjelölés készként
2.
Turmixoljuk össze a humuszt
Turmixoljuk össze az összes hozzávalót magas fordulatszámon, amíg krémes hummusz nem lesz belőle. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.