Cékla hummusz

A céklás humusz az egyik kedvenc mártogatósunk. Miért? Élénk színének köszönhetően látványosnak tűnik, a cékla gyümölcsös, földes jellege pedig gyorsan új színt ad a klasszikus humusznak. Egyszerűen nem tudunk neki ellenállni. A cékla humusz kenhető krémként is használható. Képünkön látható módon, bagetten, egy kis rukkolával és gránátalmamaggal tálalva, nagyszerű előétel vagy nassolni való.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 g cékla előfőzött
250 g csicseriborsó konzerv
2 gerezd fokhagyma
1evőkanál tahini
2evőkanál lime lé
1teáskanál köménymag
2teáskanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Turmixgép

Tápértékek

85 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő az összetevőket

Hámozzuk meg a fokhagymát, és a csicseriborsót alaposan öblítsük le hideg víz alatt.
Megjelölés készként
2.

Turmixoljuk össze a humuszt

Turmixoljuk össze az összes hozzávalót magas fordulatszámon, amíg krémes hummusz nem lesz belőle. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként