Sült gnocchi
A sült gnocchi igazi életmentő, ha nincs kedve munka után főzni, de mégis szüksége van egy meleg vacsorára. Tegye az összes hozzávalót egy tepsibe, süsse aranybarnára, és élvezze – ilyen egyszerű ez a recept. Használhat bolti vagy házi gnocchit. A paradicsomszószhoz ajánljuk receptünket! Igen, ez egy pizzaszósz, de tésztára is remekül illik. Jó étvágyat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g Gnocchi | |
1adag paradicsomszósz vagy paradicsompüré | |
100 g szalonna | |
1 hagyma | |
1 gerezd fokhagyma | |
1/2csokor friss bazsalikom | |
100 g Gouda sajt vagy Emmentáli sajt |
Segédeszközök
Sütőedény |
Tápértékek
717
Kalóriát
77 g
Szénhidrátokat
29 g
Zsír
31 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A szalonnát körülbelül 0,5 cm vékony csíkokra vágjuk. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.
Süssük meg a szalonnát
A szalonnát zsiradék hozzáadása nélkül, egy serpenyőben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük. 10 perc elteltével adjuk hozzá a hagymát és a szalonnát. Amikor az idő letelt, adjuk hozzá a paradicsomszószt, és keverjük össze az egészet. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
3.
Készítse elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 200 °C felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
4.
Süssünk gnocchit
Keverjük össze a gnocchit és a mártást, tegyük a keveréket egy tepsibe, és szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük körülbelül 30 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.