Húsvéti torta
Ez a húsvéti torta lesz az ünnep abszolút fénypontja. A tavaszhoz illően friss és elegáns pasztellszínű ruhában érkezik. Citromos és kókuszos íze pedig verhetetlenné teszi a tavaszi illat és ízkavalkádban. A színén kívül a csokoládé nyuszikkal és csokoládétojásokkal díszített torta el fogja kápráztatni. Lepje meg családját és barátait sütési tudományával – még akkor is, ha a húsvéti tortánk receptje egyszerű. De csitt, ne mondja el senkinek!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
A tésztához | |
240 g vaj | |
400 g cukor | |
6 tojás | |
400 g liszt 405 | |
1 citrom | |
1 vaníliarúd | |
2TK sütőpor | |
A krémhez | |
350 g Mascarpone | |
100 g kókuszkrém | |
400 g porcukor | |
2 vaníliarúd | |
1 citrom | |
3csepp kék ételfesték | |
2EK sütéshez való kakaó | |
A díszítéshez | |
1 csokoládé húsvéti nyuszi | |
csokoládés és cukros húsvéti tojások tetszés szerint |
Eszközök
Springform serpenyő | |
Fogkefe | |
Konyhai robotgépek opcionális | |
vagy kézi mixer |
Tápértékek
597
kalória
63 g
szénhidrát
34 g
zsír
8 g
fehérje
Munkamenet
1.
A tészta elkészítése
Hagyja a tojást és a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. A vajat, a cukrot és a sót kb. 5 percen át verjük habosra. Fokozatosan adja hozzá a tojásokat, és verje habosra.
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
Melegítse elő a sütőt felső/alsó 180 °C-os sütési hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.
Fejezze be a tésztát
Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, és egy tésztalapát segítségével keverjük bele a tésztába, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Reszelje le a citrom héját, kaparja ki a vaníliarúd belsejét, és tegye félre mindkettőt.
Megjelölés készként
4.
Süsse meg a tésztát
Öntse a tésztát a kizsírozott formába, és süsse körülbelül 30 percig. Hagyja kihűlni, majd vágja vízszintesen három egyforma méretű lapra.
Megjelölés készként
5.
A krémhez
Aparja ki a vaníliarúd belsejét, reszelje le a citrom héját. A mascarponét, a kókusztejszínt és a cukrot addig keverje fel, amíg a cukor feloldódik. Keverje bele a vanília belsejét és a citromhéjat. Fokozatosan adagolja az ételfestéket, amíg a kívánt színt el nem éri.
Megjelölés készként
6.
Állítsa össze a tortát
A torta első rétegét vékonyan megkenjük a krémmel. Helyezze rá a második lapot, és ismételje meg a műveletet. Helyezze rá az utolsó tortalapot, és egyenletesen kenje meg a krémmel az egész tortát.
Megjelölés készként
7.
Díszítés
A sütéshez való kakaót kevés vízzel keverje össze, hogy sűrű kása legyen. Merítse bele a fogkefét és szórja meg vele a tortát. Végül a csokoládé húsvéti nyuszikkal és társaival díszítse ki.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.