Húsvéti torta

75 Minuten

Mérsékelten igényes

12 Portionen

Ez a húsvéti torta lesz az ünnep abszolút fénypontja. A tavaszhoz illően friss és elegáns pasztellszínű ruhában érkezik. Citromos és kókuszos íze pedig verhetetlenné teszi a tavaszi illat és ízkavalkádban. A színén kívül a csokoládé nyuszikkal és csokoládétojásokkal díszített torta el fogja kápráztatni. Lepje meg családját és barátait sütési tudományával – még akkor is, ha a húsvéti tortánk receptje egyszerű. De csitt, ne mondja el senkinek!

Do you like this recipe?
Húsvéti torta Ez a húsvéti torta lesz az ünnep abszolút fénypontja. A tavaszhoz illően friss és elegáns pasztellszínű ruhában érkezik. Citromos és kókuszos íze pedig verhetetlenné teszi a tavaszi illat és ízkavalkádban. A színén kívül a csokoládé nyuszikkal és csokoládétojásokkal díszített torta el fogja kápráztatni. Lepje meg családját és barátait sütési tudományával – még akkor is, ha […]
5 1 5 1
5

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
A tésztához
240 g vaj
400 g cukor
6 tojás
400 g liszt 405
1 citrom
1 vaníliarúd
2TK sütőpor
A krémhez
350 g Mascarpone
100 g kókuszkrém
400 g porcukor
2 vaníliarúd
1 citrom
3csepp kék ételfesték
2EK sütéshez való kakaó
A díszítéshez
1 csokoládé húsvéti nyuszi
csokoládés és cukros húsvéti tojások tetszés szerint
Eszközök
Springform serpenyő
Fogkefe
Konyhai robotgépek opcionális
vagy kézi mixer

Tápértékek

597 kalória
63 g szénhidrát
34 g zsír
8 g fehérje

Munkamenet

1.

A tészta elkészítése

Hagyja a tojást és a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. A vajat, a cukrot és a sót kb. 5 percen át verjük habosra. Fokozatosan adja hozzá a tojásokat, és verje habosra.
Megjelölés készként
2.

A sütő előmelegítése

Melegítse elő a sütőt felső/alsó 180 °C-os sütési hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.

Fejezze be a tésztát

Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, és egy tésztalapát segítségével keverjük bele a tésztába, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Reszelje le a citrom héját, kaparja ki a vaníliarúd belsejét, és tegye félre mindkettőt.
Megjelölés készként
4.

Süsse meg a tésztát

Öntse a tésztát a kizsírozott formába, és süsse körülbelül 30 percig. Hagyja kihűlni, majd vágja vízszintesen három egyforma méretű lapra.
Megjelölés készként
5.

A krémhez

Aparja ki a vaníliarúd belsejét, reszelje le a citrom héját. A mascarponét, a kókusztejszínt és a cukrot addig keverje fel, amíg a cukor feloldódik. Keverje bele a vanília belsejét és a citromhéjat. Fokozatosan adagolja az ételfestéket, amíg a kívánt színt el nem éri.
Megjelölés készként
6.

Állítsa össze a tortát

A torta első rétegét vékonyan megkenjük a krémmel. Helyezze rá a második lapot, és ismételje meg a műveletet. Helyezze rá az utolsó tortalapot, és egyenletesen kenje meg a krémmel az egész tortát.
Megjelölés készként
7.

Díszítés

A sütéshez való kakaót kevés vízzel keverje össze, hogy sűrű kása legyen. Merítse bele a fogkefét és szórja meg vele a tortát. Végül a csokoládé húsvéti nyuszikkal és társaival díszítse ki.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként