Lazac zöld spárgával

Lazac zöld spárgával: Van olyan recept, amely több frissességgel és tavasszal jár? Mi nem így gondoljuk. Friss fűszernövényekkel és néhány cseresznyeparadicsommal együtt ez a recept nemcsak gyors és egyszerű, hanem nagyon egészséges is, és rengeteg fehérjét biztosít. Ideális a meleg napokon. Minden nagyon egyszerűen készül a serpenyőben és a sütőben. Miért nem próbálja ki maga is?

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
600 g lazacfilé
400 g zöld spárga
200 g cherry paradicsom
8 gerezd fokhagyma
4szál rozmaring
4szál kakukkfű
2EK cukor
2EK olívaolaj
1EK balzsamecet
só és bors ízlés szerint
Eszközök
sütőedény

Tápértékek

473 Kalóriát
19 g Szénhidrátokat
27 g Zsír
38 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a hozzávalókat

Mossa meg a spárgát, és távolítsa el a fás végét. Lazán fogja meg a spárgát mindkét végénél, és hajlítsa meg. Pontosan így törik le az ehetetlen, fás rész. Mossa meg a paradicsomot, öblítse le a halat hideg vízzel, és törölje szárazra. Hámozza meg és zúzza finomra a fokhagymát. Mossa meg és szárítsa meg a fűszernövényeket.
Megjelölés készként
2.

Melegítse elő a sütőt

Melegítse elő a sütőt 200 °C-os felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.

Főzze meg a spárgát

Melegítsen fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Adja hozzá a fokhagyma, a rozmaring és a kakukkfű felét. Adja hozzá a spárgát, és süsse körülbelül 5 percig. Adja hozzá a cukrot, keverje 2 percig, majd ízesítse balzsamecettel.
Megjelölés készként
4.

Paradicsom hozzáadása

Adja hozzá a paradicsomot, és 2 percig kevergetve pirítsa. Fűszerezze sóval és borssal. Tegyen mindent egy tepsibe.
Megjelölés készként
5.

A lazac megpirításához

Tegye a serpenyőbe a maradék olívaolajat, a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet, és melegítse fel. Adja hozzá a lazacot, és mindkét oldalát kb. 3 percig pirítsa. Sóval és borssal fűszerezze.
Megjelölés készként
6.

A sütőben

Adja hozzá a halat a serpenyőben lévő spárgához, szórja meg a fűszernövényekkel és a maradék étolajjal. A sütőben süsse kb. 10 percig, amíg a paradicsom kissé megfonnyad.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként