Lazac zöld spárgával
Lazac zöld spárgával: Van olyan recept, amely több frissességgel és tavasszal jár? Mi nem így gondoljuk. Friss fűszernövényekkel és néhány cseresznyeparadicsommal együtt ez a recept nemcsak gyors és egyszerű, hanem nagyon egészséges is, és rengeteg fehérjét biztosít. Ideális a meleg napokon. Minden nagyon egyszerűen készül a serpenyőben és a sütőben. Miért nem próbálja ki maga is?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
600 g lazacfilé | |
400 g zöld spárga | |
200 g cherry paradicsom | |
8 gerezd fokhagyma | |
4szál rozmaring | |
4szál kakukkfű | |
2EK cukor | |
2EK olívaolaj | |
1EK balzsamecet | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
sütőedény |
Tápértékek
473
Kalóriát
19 g
Szénhidrátokat
27 g
Zsír
38 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
Mossa meg a spárgát, és távolítsa el a fás végét. Lazán fogja meg a spárgát mindkét végénél, és hajlítsa meg. Pontosan így törik le az ehetetlen, fás rész. Mossa meg a paradicsomot, öblítse le a halat hideg vízzel, és törölje szárazra. Hámozza meg és zúzza finomra a fokhagymát. Mossa meg és szárítsa meg a fűszernövényeket.
Megjelölés készként
2.
Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 200 °C-os felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.
Főzze meg a spárgát
Melegítsen fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Adja hozzá a fokhagyma, a rozmaring és a kakukkfű felét. Adja hozzá a spárgát, és süsse körülbelül 5 percig. Adja hozzá a cukrot, keverje 2 percig, majd ízesítse balzsamecettel.
Megjelölés készként
4.
Paradicsom hozzáadása
Adja hozzá a paradicsomot, és 2 percig kevergetve pirítsa. Fűszerezze sóval és borssal. Tegyen mindent egy tepsibe.
Megjelölés készként
5.
A lazac megpirításához
Tegye a serpenyőbe a maradék olívaolajat, a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet, és melegítse fel. Adja hozzá a lazacot, és mindkét oldalát kb. 3 percig pirítsa. Sóval és borssal fűszerezze.
Megjelölés készként
6.
A sütőben
Adja hozzá a halat a serpenyőben lévő spárgához, szórja meg a fűszernövényekkel és a maradék étolajjal. A sütőben süsse kb. 10 percig, amíg a paradicsom kissé megfonnyad.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.