Pisztráng grillen

A pisztráng grillezése nem boszorkányság! Egyszerű receptünknek és a friss, fűszeres pácnak köszönhetően az egész hal a következő grillparti igazi fénypontja lesz. A pisztrángot gázgrillen is elkészítheti, de a finom halak faszénen vagy elektromos grillen is kiválóak. Még több halat és tenger gyümölcseit szeretne? Akkor nézze meg az összes receptünket a magazinban!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4 főzésre kész pisztráng
2 bio citrom
1/4csokor koriander
20 g friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 bio lime
1 pirospaprika
só és bors (ízlés szerint)
Eszközök
Grillek Ha van grillserpenyője vagy öntöttvas serpenyője, akkor a halat tökéletesen meg is grillezheti rajta. A nagyobb érintkezési felületnek köszönhetően a bőr mindenhol ropogós lesz.

Tápértékek

226 Kalóriát
1 g Szénhidrátokat
9 g Zsír
36 g Fehérje

Munkamenet

1.

Keverje össze a pácot

Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért és a fokhagymát. A chilipaprikát mossa meg, magozza ki és vágja finomra. Mossa meg, szárítsa meg és vágja finomra a koriandert. Mossa meg a lime-ot, reszelje le a héját, és facsarja ki a levét. Keverjen össze mindent, hogy pác készüljön belőle, és fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a halat

A pisztrángot mossa meg hideg vízben és szárítsa meg. Mossa meg a citromokat, az egyiknek facsarja ki a levét, a másikat pedig vágja finomra. A pisztrángot kívül-belül locsolja meg citromlével, és sóval, borssal ízesítse. Töltse meg citromszeletekkel, fedje le a páccal, és legalább 1 órára tegye hűtőbe.
Megjelölés készként
3.

A grillt előmelegítjük

Melegítse elő a grillt magas, közvetlen hőfokra.
Megjelölés készként
4.

Grillezze meg a pisztrángot

Grillezze a pisztrángot a grillen, közvetlen tűzön, mindkét oldalról kb. 10 percig (ha a hal a grillhez tapad, tegyen alá fóliát).
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként