Mézeskalács
Mézeskalács torta karácsonyfa díszítéssel: Kidíszítve ez a mézeskalács torta igazi fénypont. A csokoládéval, fahéjjal, mézeskalács fűszerekkel stb. ízesített karácsonyi sütemény is nagyon finom. A recept nagyon egyszerű: keverjük össze a tésztát egy konyhai robotgépben, és tegyük egy sütőformába. És miután kihűlt, itt az ideje a díszítésnek. Minden darabra kis fenyőfát festettünk cukormázzal, majd kidíszítettük őket. Mi a kedvenc karácsonyi dekorációja?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 g liszt | |
200 g cukor | |
250 g vaj | |
4 tojás | |
6evőkanál kakaópor | |
1zacskó vaníliás cukor | |
1tasak sütőpor | |
3teáskanál mézeskalács fűszer | |
1teáskanál fahéj | |
1teáskanál gyömbérpor | |
3csepp rumaroma | |
150 ml tej | |
3evőkanál narancslekvár | |
1csomag zöld torta cukormáz | |
Morzsa az Ön választása szerint |
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális | |
Sütőforma |
Tápértékek
544
Kalóriát
60 g
Szénhidrátokat
30 g
Zsír
8 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tésztához
Hagyjuk a vajat szoba-hőmérsékletűre melegedni. A cukrot és a tojást körülbelül 5 perc alatt habosra verjük. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és keverjük simára.
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
A sütőt felül és alul 180°C-ra előmelegítjük. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vagy kenjük ki alaposan.
Megjelölés készként
3.
A torta sütése:
Öntsük a tésztát a tortaformába. Süssük a tortát körülbelül 40 percig. Végezzünk el a tesztet egy fogpiszkálóval. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
4.
Díszítés
A fenyőstílusú díszítéshez olvasszuk meg a zöld cukormázat, és rajzoljunk egyre szélesedő vonalakat az egyes darabokra. Díszítsük szórással.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.