Mogyorós fagylalt
A mogyorófagylalt egy diós klasszikus, amely egyszerűen nem hiányozhat krémes fagylaltjaink kínálatából. A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon diós, és a karamellszirupnak köszönhetően különleges ízt kap. Akár egy gombóc vaníliafagylalttal, akár egy finom diós turmixban, mindenképpen ki kell próbálnia ezt a finom fagylaltot.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 50 g mogyoró | |
| 4 tojás | |
| 400 ml tejszínhab | |
| 4evőkanál mogyorószirup | |
| 4evőkanál karamellszirup | |
| 1csipetnyi só | 
Eszközök
| Fagylaltkészítő | 
Tápértékek
					296
											Kalóriát
									
							
					14 g
											Szénhidrátokat
									
							
					24 g
											Zsír
									
							
					6 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Pirítsuk meg a mogyorót
A mogyorót apróra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, olaj hozzáadása nélkül 10 percig pirítjuk, amíg megbarnul, és érezzük az illatát.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Készítsük el a fagylaltkeveréket
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját és a karamellszirupot vízfürdőben habosra és krémesre felverjük. Keverjük bele a mogyorószirupot és a mogyorót. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Fejezzük be a fagylaltkeveréket
A tojásfehérjét a sóval együtt verjük kemény habbá. A tejszínhabot külön felverjük. Az összes hozzávalót keverjük krémes fagylaltkeverékké.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Fagyasszuk le a fagylaltot
Tegyük a fagylaltot egy fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 percig, amíg elérjük a kívánt állagot. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




