Mogyorós fagylalt
A mogyorófagylalt egy diós klasszikus, amely egyszerűen nem hiányozhat krémes fagylaltjaink kínálatából. A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon diós, és a karamellszirupnak köszönhetően különleges ízt kap. Akár egy gombóc vaníliafagylalttal, akár egy finom diós turmixban, mindenképpen ki kell próbálnia ezt a finom fagylaltot.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
50 g mogyoró | |
4 tojás | |
400 ml tejszínhab | |
4evőkanál mogyorószirup | |
4evőkanál karamellszirup | |
1csipetnyi só |
Eszközök
Fagylaltkészítő |
Tápértékek
296
Kalóriát
14 g
Szénhidrátokat
24 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Pirítsuk meg a mogyorót
A mogyorót apróra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, olaj hozzáadása nélkül 10 percig pirítjuk, amíg megbarnul, és érezzük az illatát.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a fagylaltkeveréket
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját és a karamellszirupot vízfürdőben habosra és krémesre felverjük. Keverjük bele a mogyorószirupot és a mogyorót. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Fejezzük be a fagylaltkeveréket
A tojásfehérjét a sóval együtt verjük kemény habbá. A tejszínhabot külön felverjük. Az összes hozzávalót keverjük krémes fagylaltkeverékké.
Megjelölés készként
4.
Fagyasszuk le a fagylaltot
Tegyük a fagylaltot egy fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 30 percig, amíg elérjük a kívánt állagot. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy légmentesen záródó edényben a fagyasztóban tároljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.