Kelbimbó parmezánnal
A parmezán sajttal készült kelbimbó belül kiadós és lágy, kívül pedig tökéletesen ropogós. És a meglepetés: ez a recept vegán! Egyszerűen forgassa be a kelbimbót vegán parmezánba és zsemlemorzsába, fűszerezze meg rendesen, és máris kész a remek köret! Remek módja annak, hogy egy nem annyira kedvelt zöldségnek is adjunk egy kis spirituszt!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g kelbimbó | |
50 g vegán parmezán | |
30 g zsemlemorzsa | |
2evőkanál olívaolaj | |
1TK fokhagymapor | |
1TK őrölt paprika | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Forrólevegős fritőz |
Tápértékek
162
Kalóriát
9 g
Szénhidrátokat
9 g
Zsír
9 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
Mossuk meg a kelbimbót, és hosszában vágjuk félbe.
Megjelölés készként
2.
Gyúrjuk össze
Tegyük az összes hozzávalót egy tálba, majd keverjük jól össze.
Megjelölés készként
3.
Süssük meg a kelbimbót
Terítsük a kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire, helyezzük rácsra, és 200 °C-on süssük 20 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha nincs forrólevegős fritőze, a kelbimbót sütőben is elkészítheti.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.