Kelbimbó parmezánnal

A parmezán sajttal készült kelbimbó belül kiadós és lágy, kívül pedig tökéletesen ropogós. És a meglepetés: ez a recept vegán! Egyszerűen forgassa be a kelbimbót vegán parmezánba és zsemlemorzsába, fűszerezze meg rendesen, és máris kész a remek köret! Remek módja annak, hogy egy nem annyira kedvelt zöldségnek is adjunk egy kis spirituszt!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g kelbimbó
50 g vegán parmezán
30 g zsemlemorzsa
2evőkanál olívaolaj
1TK fokhagymapor
1TK őrölt paprika
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Forrólevegős fritőz

Tápértékek

162 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
9 g Zsír
9 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a hozzávalókat

Mossuk meg a kelbimbót, és hosszában vágjuk félbe.
Megjelölés készként
2.

Gyúrjuk össze

Tegyük az összes hozzávalót egy tálba, majd keverjük jól össze.
Megjelölés készként
3.

Süssük meg a kelbimbót

Terítsük a kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire, helyezzük rácsra, és 200 °C-on süssük 20 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha nincs forrólevegős fritőze, a kelbimbót sütőben is elkészítheti.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként