Palacsinta
Palacsinta reggelre, ebédre vagy délutánra: ezek a kis sütött finomságok mindig jól jönnek. És mivel ez a helyzet, itt és most itt van a mi alapvető, nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető alap palacsinta receptünk. Mi benne a zseniális? A palacsintákat ízlés szerint fejezheti be: édesen almaszósszal vagy fahéjjal és cukorral, sósan sonkával és sajttal vagy finom túrós palacsintává alakítva? Túróval és eperrel töltve is fogyasztható. Tehát: használjon egy alapreceptet és legyen kreatív!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g liszt | |
400 ml tej | |
3 tojás | |
1teáskanál citromlé nem kötelező | |
2evőkanál növényi olaj |
Eszközök
Konyhai robotgép nem kötelező | |
vagy botmixer |
Tápértékek
288
Kalóriát
41 g
Szénhidrátokat
8 g
Zsír
12 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse el a tésztát
A tojásokat a sóval verje habosra. Keverje bele a tejet. Adja hozzá a tojást, és várja meg, amíg sima tészta nem képződik. Ízlés szerint adjon hozzá citromlevet.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a palacsintát
Tegyen egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és óvatosan kenje szét, hogy egyenletesen eloszoljon. Várja meg, amíg a tészta megdermed, majd fordítsa meg. Süsse meg a palacsintákat az összes elkészített tésztából.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.