Poké tál
A poké tál rendszeres étlapunkon. Miért? Mivel hihetetlenül sokoldalú, a kedvenc hozzávalóit kombinálhatja, és a kombináció általában mindent tartalmaz, ami egy egészséges és kiegyensúlyozott ételhez szükséges. Ma megmutatjuk kedvenc poké-ételünket lazaccal, avokádóval és edamame-val. Mindent nagyon gyorsan el tud készíteni, ráadásul egy ilyen étel tökéletes előre elkészített ételként (bár lehet, hogy nem tudja olyan szépen tálalni).
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
120 g sushi rizs | |
200 g lazac sushi minőségű | |
2teáskanál szezámmag | |
1 avokádó | |
1/2 uborka | |
4 retek | |
80 g Edamame | |
1 újhagyma | |
1evőkanál majonéz | |
1teáskanál Sriracha szósz | |
1evőkanál szezámolaj | |
2evőkanál szójaszósz | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
808
Kalóriát
64 g
Szénhidrátokat
42 g
Zsír
38 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés:
Főzzük meg a sushi rizst a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kissé kihűlni. Az avokádót félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. Az uborkát, az újhagymát és a retket megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Mossa meg az Edamamet.
Megjelölés készként
2.
Pácolja be a lazacot
Öblítse le a lazacot hideg vízben, és egy nagyon éles késsel távolítsa el a bőrét. Vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra. Keverje össze a srirachát, a majonézt, a szezámolajat, a sót és a borsot, és jól pácolja be a lazacot. Tegye a hűtőszekrénybe 30 percre.
Megjelölés készként
3.
Készítse el a poké tálat
Osszuk el az összes hozzávalót 2 tál vagy mély tányér között. Először ossza el a rizst, és locsolja meg szójaszósszal. A tetejére edamame, avokádó, uborka, retek és lazac kerül. Szórja meg szezámmaggal és újhagymával.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A poké tálat saját elképzelései szerint alakíthatja. Tengeri algasaláta edamame helyett és csirke vagy garnéla lazac helyett? Készítse el saját ízlése szerint!
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.