Poké tál

A poké tál rendszeres étlapunkon. Miért? Mivel hihetetlenül sokoldalú, a kedvenc hozzávalóit kombinálhatja, és a kombináció általában mindent tartalmaz, ami egy egészséges és kiegyensúlyozott ételhez szükséges. Ma megmutatjuk kedvenc poké-ételünket lazaccal, avokádóval és edamame-val. Mindent nagyon gyorsan el tud készíteni, ráadásul egy ilyen étel tökéletes előre elkészített ételként (bár lehet, hogy nem tudja olyan szépen tálalni).

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
120 g sushi rizs
200 g lazac sushi minőségű
2teáskanál szezámmag
1 avokádó
1/2 uborka
4 retek
80 g Edamame
1 újhagyma
1evőkanál majonéz
1teáskanál Sriracha szósz
1evőkanál szezámolaj
2evőkanál szójaszósz
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

808 Kalóriát
64 g Szénhidrátokat
42 g Zsír
38 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítés:

Főzzük meg a sushi rizst a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kissé kihűlni. Az avokádót félbevágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. Az uborkát, az újhagymát és a retket megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Mossa meg az Edamamet.
Megjelölés készként
2.

Pácolja be a lazacot

Öblítse le a lazacot hideg vízben, és egy nagyon éles késsel távolítsa el a bőrét. Vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra. Keverje össze a srirachát, a majonézt, a szezámolajat, a sót és a borsot, és jól pácolja be a lazacot. Tegye a hűtőszekrénybe 30 percre.
Megjelölés készként
3.

Készítse el a poké tálat

Osszuk el az összes hozzávalót 2 tál vagy mély tányér között. Először ossza el a rizst, és locsolja meg szójaszósszal. A tetejére edamame, avokádó, uborka, retek és lazac kerül. Szórja meg szezámmaggal és újhagymával.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A poké tálat saját elképzelései szerint alakíthatja. Tengeri algasaláta edamame helyett és csirke vagy garnéla lazac helyett? Készítse el saját ízlése szerint!
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként