Rebarbara pite habcsókkal
Ez a habcsókos és marcipános rebarbarás pite minden asztal igazi fénypontja, lapos süteményként sok éhes gyomrot megtölt, és az édes-savanyú rebarbara és a könnyű habcsók kombinációja egyszerűen tökéletessé teszi tavasszal és nyáron. Egyszerűen süssön magának és inspirálódjon alkotásainkból!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
800 g rebarbara | |
150 g marcipán | |
300 g vaj | |
250 g cukor | |
5 tojássárgája | |
3 tojás | |
400 g liszt | |
80 g kukoricaliszt | |
3teáskanál sütőpor | |
50 g őrölt mandula | |
1csipet só |
A habcsókhoz
5 tojásfehérje | |
2teáskanál citromlé | |
200 g cukor | |
1csipet só |
Eszközök
kKonyhai robotgép választható | |
vagy kézi mixer | |
konyhai reszelő |
Tápértékek
467
Kalóriát
58 g
Szénhidrátokat
22 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
A rebarbarát hámozza meg, és vágja kb. 2 cm-es darabokra. Reszelje le a marcipánmasszát.
Megjelölés készként
2.
Verjük habosra a vajat
Hagyjuk a vajat megpuhulni. A cukrot, a sót és a citromhéjat robotgépben vagy botmixerben 10 percig keverjük krémesre.
Megjelölés készként
3.
Befejezni a tésztát
Fokozatosan adjuk hozzá a tojássárgáját és a tojásokat a vajas keverékhez. Ezután keverjük hozzá a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a marcipánt és a mandulát.
Megjelölés készként
4.
Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra
Megjelölés készként
5.
Állítsa a sütőt sütőhőmérsékletre
A tésztát egyenletesen oszlassa el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Terítse rá a rebarbarát. Süsse körülbelül 30 percig.
Megjelölés készként
6.
A habcsókhoz
A tojásfehérjét 2 evőkanál langyos vízzel, sóval és citromlével verje kemény habbá. Fokozatosan adja hozzá a cukrot, és további 3 percig verjük.
Megjelölés készként
7.
Kenje a habcsókot
Egyenletesen kenje el a felvert tojásfehérjét a tortán, és további 10 percig süsse, amíg a habcsók világosbarna színű nem lesz.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.