Rebarbara pite habcsókkal
Ez a habcsókos és marcipános rebarbarás pite minden asztal igazi fénypontja, lapos süteményként sok éhes gyomrot megtölt, és az édes-savanyú rebarbara és a könnyű habcsók kombinációja egyszerűen tökéletessé teszi tavasszal és nyáron. Egyszerűen süssön magának és inspirálódjon alkotásainkból!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 800 g rebarbara | |
| 150 g marcipán | |
| 300 g vaj | |
| 250 g cukor | |
| 5 tojássárgája | |
| 3 tojás | |
| 400 g liszt | |
| 80 g kukoricaliszt | |
| 3teáskanál sütőpor | |
| 50 g őrölt mandula | |
| 1csipet só | 
A habcsókhoz
| 5 tojásfehérje | |
| 2teáskanál citromlé | |
| 200 g cukor | |
| 1csipet só | 
Eszközök
| kKonyhai robotgép választható | |
| vagy kézi mixer | |
| konyhai reszelő | 
Tápértékek
					467
											Kalóriát
									
							
					58 g
											Szénhidrátokat
									
							
					22 g
											Zsír
									
							
					7 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Készítse elő a hozzávalókat
A rebarbarát hámozza meg, és vágja kb. 2 cm-es darabokra. Reszelje le a marcipánmasszát. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Verjük habosra a vajat
Hagyjuk a vajat megpuhulni. A cukrot, a sót és a citromhéjat robotgépben vagy botmixerben 10 percig keverjük krémesre.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Befejezni a tésztát
Fokozatosan adjuk hozzá a tojássárgáját és a tojásokat a vajas keverékhez. Ezután keverjük hozzá a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a marcipánt és a mandulát.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				5.			
				
					
			
					Állítsa a sütőt sütőhőmérsékletre
 A tésztát egyenletesen oszlassa el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Terítse rá a rebarbarát. Süsse körülbelül 30 percig. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				6.			
				
					
			
					A habcsókhoz
A tojásfehérjét 2 evőkanál langyos vízzel, sóval és citromlével verje kemény habbá. Fokozatosan adja hozzá a cukrot, és további 3 percig verjük.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				7.			
				
					
			
			Kenje a habcsókot
Egyenletesen kenje el a felvert tojásfehérjét a tortán, és további 10 percig süsse, amíg a habcsók világosbarna színű nem lesz.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




