Red Velvet palacsinta
A Red Velvet palacsinta nem csak vizuálisan sláger! Ez az élénkpiros palacsinta az ízével is büszkélkedhet. Színét céklából nyeri. Nemcsak természetes színezék, hanem igazán egészségessé is teszi ezeket a kis finomságokat. Köretnek friss eperből és joghurtból készült öntet is megfelel. Egy olyan kombináció, amellyel a következő reggeli igazi sláger lesz. A Red Velvet az angol nyelvből származik, és vörös bársonyt jelent – és a Red Velvet palacsinta ugyanolyan puha és finom. Próbálja ki őket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
130 g zabpehely | |
1TK sütőpor | |
1TK szódabikarbóna | |
1 cékla főzve és hámozva | |
130 ml mandulatej | |
1 tojás | |
2EK kókuszvirágcukor | |
1TK kakaó por | |
3csepp piros ételfesték opcionális | |
kevés növényi olaj a sütéshez |
A mázon
100 g zsírszegény túró | |
100 g natúr joghurt | |
2EK agavészirup | |
1csipet fahéj | |
100 g friss bogyós gyümölcs, turmixolva vagy tetszés szerint |
Tápértékek
502
kalória
77 g
szénhidrát
11 g
zsír
19 g
fehérje
Munkamenet
1.
A mázon
Keverjük össze az összes hozzávalót a bogyók kivételével, majd tegyük hűtőbe.
Megjelölés készként
2.
A palacsintához
Turmixgépben aprítjuk a zabpelyhet. Keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a kókuszvirágcukorral és a sütéshez való kakaóporral.
Megjelölés készként
3.
Fejezzük be a tésztá
A répát külön turmixoljuk össze mandulatejjel, és szükség szerint adjunk hozzá ételfestéket. Adjuk a zabkeverékhez, majd adjuk hozzá a tojást, és keverjük addig, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Megjelölés készként
4.
Palacsinta sütés
Egy serpenyőt közepes lángon melegítsünk fel egy kevés növényi olajjal, és egyenként süssük ki a palacsintákat.
Megjelölés készként
5.
Tálalás
A kész palacsintákat egymásra helyezzük, és friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.