Red Velvet palacsinta

A Red Velvet palacsinta nem csak vizuálisan sláger! Ez az élénkpiros palacsinta az ízével is büszkélkedhet. Színét céklából nyeri. Nemcsak természetes színezék, hanem igazán egészségessé is teszi ezeket a kis finomságokat. Köretnek friss eperből és joghurtból készült öntet is megfelel. Egy olyan kombináció, amellyel a következő reggeli igazi sláger lesz. A Red Velvet az angol nyelvből származik, és vörös bársonyt jelent – és a Red Velvet palacsinta ugyanolyan puha és finom. Próbálja ki őket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
130 g zabpehely
1TK sütőpor
1TK szódabikarbóna
1 cékla főzve és hámozva
130 ml mandulatej
1 tojás
2EK kókuszvirágcukor
1TK kakaó por
3csepp piros ételfesték opcionális
kevés növényi olaj a sütéshez
A mázon
100 g zsírszegény túró
100 g natúr joghurt
2EK agavészirup
1csipet fahéj
100 g friss bogyós gyümölcs, turmixolva vagy tetszés szerint
Segítők
turmixgép opcionális
keverő

Tápértékek

502 kalória
77 g szénhidrát
11 g zsír
19 g fehérje

Munkamenet

1.

A mázon

Keverjük össze az összes hozzávalót a bogyók kivételével, majd tegyük hűtőbe.
Megjelölés készként
2.

A palacsintához

Turmixgépben aprítjuk a zabpelyhet. Keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a kókuszvirágcukorral és a sütéshez való kakaóporral.
Megjelölés készként
3.

Fejezzük be a tésztá

A répát külön turmixoljuk össze mandulatejjel, és szükség szerint adjunk hozzá ételfestéket. Adjuk a zabkeverékhez, majd adjuk hozzá a tojást, és keverjük addig, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Megjelölés készként
4.

Palacsinta sütés

Egy serpenyőt közepes lángon melegítsünk fel egy kevés növényi olajjal, és egyenként süssük ki a palacsintákat.
Megjelölés készként
5.

Tálalás

A kész palacsintákat egymásra helyezzük, és friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként