Guacamole
A guacamole valószínűleg a mexikói konyha leghíresebb mártogatósai közé tartozik. Avokádóból és más friss hozzávalókkal keverve nemcsak élénkzöld színével, hanem fűszeres, krémes ízével is lenyűgöző. Ebből a receptből megtudhatja, hogy mi a Klarsteinnél hogyan szeretjük a legjobban a guacamolét. Kombinálja más Tex Mex receptjeinkkel, vagy használja mártogatósként vagy kenőként a következő reggelijéhez. A guacamole állagától függően az avokádót finoman pépesítheti, vagy villával durvára apríthatja.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 avokádó | |
1 lilahagyma | |
2 gerezd fokhagyma | |
4 cseresznyeparadicsom | |
1/2 lime | |
1/2 csilipaprika | |
só és bors ízlés szerint |
Segítők
1 Keverő választható |
Tápértékek
252
kalória
3 g
szénhidrát
24 g
zsír
3 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az hozzávalókat
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat mossa meg és vágja apró darabokra. A csilipaprikát mossa meg, távolítsa el a magokat, és vágja apróra. Vagy mindent aprítson fel egy turmixgépben.
Megjelölés készként
2.
Az avokádót vágja félbe, távolítsa el a magját, és egy kanállal válassza el a héját a húsától. Nyomkodja szét villával. Vagy pürésítse turmixgépben.
Megjelölés készként
3.
Ízesítse a guacamolét
Facsarja ki a lime levét, és adja hozzá a guacamoléhoz. Ízlés szerint sózza és borsozza meg.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.