Szilva koktél
A szilva koktél a nyári koktélórákat édes vörösborral és fahéjjal ötvözi – ez a tökéletes kombináció a hideg évszakban való csengéshez, és igazán jól érezheti magát. Ezt a koktélt melegen, szilvás puncsként is könnyen fogyaszthatjuk. Ha pedig egy kicsit karácsonyosabbra vágyik, javasoljuk, hogy a fahéj mellett tegyen a koktélba néhány szegfűszeget. Egészségére! Szeretne még melegebb italokat? Tekintse meg forró italainkat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1Teás zacskó Gyümölcs tea | |
800 ml víz | |
1 kg szilva | |
100 g cukor | |
3Teáskanál agave szirup | |
1 fahéj rúd | |
100 ml vörösbor félszáraz |
Utils
Finom képernyő |
Tápértékek
209
Kalóriát
45 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsünk szilvát
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Keverjük össze a cukorral és az agave sziruppal. Hagyja legalább 2 órát szobahőmérsékleten.
Megjelölés készként
2.
Felforral
A szilvát a vörösborral, fahéjrúddal és 300 ml vízzel felforraljuk, és lassú tűzön 20 percig pároljuk. Finom szitán átpasszírozzuk, és jól kinyomkodjuk a gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Finom koktél
A maradék vízzel felfőzzük a gyümölcsteát, áztassuk 10 percig, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a teát a szilvaléhez, és szükség szerint édesítsük agávé sziruppal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.