Túrógombócok a forrólevegős fritőzből
A forrólevegős fritőzből készült túrógombóc egy édes kis nassolni való, amit ma bemutatunk Önöknek. Ezeket a kis finomságokat pillanatok alatt elkészíthetjük és a forrólevegős fritőznek köszönhetően gyorsan és zsírmentesen készülnek el. Szóval itt az ideje, hogy Ön is elkészítse és élvezze ezeket a kis golyókat.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g túró | |
250 g liszt | |
2TK sütőpor | |
2csomag vaníliás cukor | |
20 g vaj | |
2 tojás | |
30 g porcukor |
Segítők
Forrólevegős fritőz | |
konyhai robotgép opcionális |
Tápértékek
378
kalória
60 g
szénhidrát
7 g
zsír
16 g
fehérje
Munkamenet
1.
Tésztakészítés
A porcukor kivételével az összes hozzávalót sima tésztává dolgozzuk össze (kézzel vagy robotgéppel).
Megjelölés készként
2.
Formázzunk túrógombócokat
Formázzunk 12 egyforma golyót a tésztából.
Megjelölés készként
3.
Golyók sütése
A légsütő rácsát béleljük ki sütőpapírral. A golyókat a tetejére szétrakjuk, és 190 °C-on 8 percig sütjük. Óvatosan forgassuk meg a túrógombócokat, és süssük további 4 percig. Ezután szórjuk meg porcukorral, és élvezzük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag 3 túrógombócnak felel meg.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.