Vegán mandulás keksz – Zimterettini
Vegán mandulás keksz fahéjjal: Ebben a receptben felfedezheti a klasszikus olasz Amarettini adaptációját. Szeretettel hívjuk őket: Zimterettinek. A kekszeket mindössze néhány hozzávalóból lehet elkészíteni. Amire egy kicsit több időre van szüksége, az az idő. Bár csak rövid ideig lehet sütni, a sütőben 4 órán át száradnak. De a várakozás megéri – ígérjük!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
350 g őrölt mandula | |
200 g porcukor | |
2teáskanál fahéj | |
8teáskanál víz | |
1teáskanál citromlé | |
1 bio narancs |
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális | |
reszelő |
Tápértékek
127
Kalóriát
10 g
Szénhidrátokat
8 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a tésztát
Mossuk meg a narancsot forró vízben, és reszeljük le a héját. Keverjük bele a mandulát, a porcukrot és a fahéjat. Adjunk hozzá vizet és citromlevet, és dolgozzuk sima tésztává (ezt megtehetjük kézzel vagy aprítógépben).
Megjelölés készként
2.
A keksz formázása
24 egyforma golyót készítünk a tésztából. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk száradni 4 órán át.
Megjelölés készként
3.
Süteménysütés
Melegítse elő a sütőt 230 °C-ra keringtető levegővel. A vegán mandulás kekszet 3-5 percig sütjük. Miután kihűlt, ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag egy keksznek felel meg.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.