Vegán omlett
Vegán omlett Ez lehetetlen! Ó, igen! A csicseriborsóliszt és a megfelelő fűszerek segítségével klasszikus omlettet készíthet állati eredetű termékek nélkül. Valódi változás a játékszabályokban: kala namak. Ez a fekete só néven is ismert fűszer a főtt tojás klasszikus ízét adja az ételekhez. Légsütőben (de serpenyőben is elkészíthető) megsütjük az omlettet, majd tetszés szerint hozzáadunk mezei salátát, paradicsomot, avokádót vagy egyéb hozzávalókat. Már most csorog a nyála, ugye? Akkor nézze meg a receptet és készítse el!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
60 g csicseriborsóliszt | |
120 ml víz | |
1teáskanál sütőpor | |
1/2teáskanál kurkuma | |
1/2teáskanál kala namak | |
1 újhagyma | |
1evőkanál növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint |
A körethez
1/2 avokádó | |
1marék fejes saláta | |
1/4csokor petrezselyem | |
2 pimientos paprika | |
4 koktélparadicsom | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
576
Kalóriát
54 g
Szénhidrátokat
30 g
Zsír
16 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Az omletthez
Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. Keverjük össze az omlett összes hozzávalóját tésztává. Egy forrólevegős sütő serpenyőjében 190 °C-os növényi olajjal mindkét oldalát 5 percig sütjük.
Megjelölés készként
2.
A körethez
Az avokádót kivájjuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot és a pimientókat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mossuk meg a petrezselymet, szárítsuk meg és vágjuk apróra. Mossuk meg és szárítsuk meg a mezei salátát.
Megjelölés készként
3.
Az omlett tálalása
Az omlettet ízlés szerinti hozzávalókkal tálaljuk, majd ízesítsük sóval, borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.