Zabpehely zsemle

A zabtekercsek nemcsak egészségesek, hanem tartósak is. Kevés összetevőből készülnek, élesztőt vagy búzalisztet nem tartalmaznak! Próbálja ki ezt az új, vegán és kreatív alternatívát a szokásos zsemlére a következő hétvégi villásreggelijén családjával és barátaival. A zab zsemlét forró levegős sütőben megsütjük. Ha nincs fritőze, sütőben is megsütheti őket.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
100 g zabpehely
130 g vegán skyr vagy vegán túró
1evőkanál őrölt lenmag
3evőkanál víz
1teáskanál sütőpor
1/4teáskanál szódabikarbóna
1/2teáskanál
Eszközök
Forrólevegős sütő

Tápértékek

166 Kalóriát
22 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse el a tojáspótlót

Keverjük össze a lenmagot és a vizet. Hűtsük 5 percig.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a tésztát

Keverje össze az összes hozzávalót, és nedves kézzel formázzon 3 egyforma méretű tekercset.
Megjelölés készként
3.

A zabtekercsek sütéséhez

Béleljünk ki egy forrólevegős sütőtálcát sütőpapírral, és helyezzük a sütőbe egy rácsra. Tegyük rá a zsemléket, és 180 °C-on 15 percig süssük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként