Zabos keksz mazsolával

A zablisztes mazsolás sütik belül puhák, kívül ropogósak és gyorsan elkészülnek! Nem hisz benne? Akkor próbálja ki gyors receptünket a forrólevegős fritőzből. Ezek a vegán kekszek kevés hozzávalóval és nagyon egyszerű elkészítéssel pillanatok alatt felkerülnek a kedvenc kekszek listájára.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
110 g vegán vaj
40 g kókuszvirágcukor
20 g barna cukor
1 evőkanál őrölt lenmag
3evőkanál víz
1teáskanál vanília kivonat
1/2teáskanál fahéj
125 g liszt
150 g mazsola
155 g zabpehely
1/2teáskanál szódabikarbóna
1csipet
Eszközök
Forrólevegős sütő választható

Tápértékek

111 Kalóriát
15 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsen tojáspótlót

Keverjük össze a vizet és a lenmagot, majd hagyjuk 15 percig hűlni.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a tésztát

Hagyja megpuhulni a vajat A barna és a kókuszcukorral habosra és légiesre verjük. Keverje bele a tojáspótlót és a vaníliakivonatot. Ezután keverje bele az összes száraz hozzávalót és a mazsolát, hogy sűrű és ragadós tésztát kapjon.
Megjelölés készként
3.

Ossza a tésztát körülbelül

24 egyenlő adagra, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire (több adagot kell sütnie). A kekszek tetejét kissé ellapítjuk, és 160 °C-on 12 percig sütjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha nincs légsütője, a kekszeket sütőben is megsütheti.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként