Meggyes-pudingos pite tejföllel

80 Minuten

Egyszerű

8 Portionen

A cseresznyés pite sokféle lehet. De a pudinggal és tejföllel készült változat a kedvencünk! Szuper krémes, gyümölcsös és vajas tészta az alapja, ettől a pitétől tényleg mindenki odáig lesz. Ebben a receptben megmutatjuk neked, hogy milyen gyorsan és egyszerűen süthetsz meggyes-pudingos pitét.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g Liszt
70g cukor
1/2csomag sütőpor
85g vaj
1egy csipet só
csipet némi vaj zsírozáshoz
A töltelékhez
1 1/2csomag pudingpor
500 ml tej
200 g tejföl
2kanál cukor
500 g cseresznye Frissen vagy tégelyből
Utils
Forma vagy tortaforma kb. 24 cm

Tápértékek

397 kalória
47 g szénhidrát
19 g zsír
7 g fehérje

Munkamenet

1.

A tészta:

Az összes hozzávalót homogén masszává dolgozzuk. A formát vagy tortaformát kivajazzuk, a tésztát egyenletesen elosztjuk a tepsi alján és szélein, majd lenyomkodjuk.
Megjelölés készként
2.

A töltelék:

Oldjuk fel a pudingport 4 evőkanál tejben. A maradék tejet a cukorral egy lábasban felforraljuk, tegyük közepes lángra, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a pudingporos keveréket a tejhez. Félrerakjuk és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Melegítse elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 175 °C felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
4.

Töltsd meg a tortát

A pudingos keveréket a tésztával bélelt formába terítjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk (vagy lecsepegtetjük), majd egyenletesen elosztjuk a tortán.
Megjelölés készként
5.

Tortát sütni

Ezután süssük a meggyes-pudingos pitét a tejföllel kb. 55 percig. Ha szükséges, az utolsó 10-15 percre fedjük le fóliával.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Süteményét málnával vagy más erdei bogyós gyümölcsökkel is megsütheti.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként