Vegán omlett

Vegán omlett Ez lehetetlen! Ó, igen! A csicseriborsóliszt és a megfelelő fűszerek segítségével klasszikus omlettet készíthet állati eredetű termékek nélkül. Valódi változás a játékszabályokban: kala namak. Ez a fekete só néven is ismert fűszer a főtt tojás klasszikus ízét adja az ételekhez. Légsütőben (de serpenyőben is elkészíthető) megsütjük az omlettet, majd tetszés szerint hozzáadunk mezei salátát, paradicsomot, avokádót vagy egyéb hozzávalókat. Már most csorog a nyála, ugye? Akkor nézze meg a receptet és készítse el!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
60 g csicseriborsóliszt
120 ml víz
1teáskanál sütőpor
1/2teáskanál kurkuma
1/2teáskanál kala namak
1 újhagyma
1evőkanál növényi olaj
só és bors ízlés szerint
A körethez
1/2 avokádó
1marék fejes saláta
1/4csokor petrezselyem
2 pimientos paprika
4 koktélparadicsom
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

576 Kalóriát
54 g Szénhidrátokat
30 g Zsír
16 g Fehérje

Munkamenet

1.

Az omletthez

Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. Keverjük össze az omlett összes hozzávalóját tésztává. Egy forrólevegős sütő serpenyőjében 190 °C-os növényi olajjal mindkét oldalát 5 percig sütjük.
Megjelölés készként
2.

A körethez

Az avokádót kivájjuk, meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot és a pimientókat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mossuk meg a petrezselymet, szárítsuk meg és vágjuk apróra. Mossuk meg és szárítsuk meg a mezei salátát.
Megjelölés készként
3.

Az omlett tálalása

Az omlettet ízlés szerinti hozzávalókkal tálaljuk, majd ízesítsük sóval, borssal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként
Címkék