Vegán Panna Cotta
A vegán panna cotta elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Kíváncsi, hogyan lehet ilyen finom desszertet készíteni krém nélkül? Hadd mondjuk el: a selyemtofu a varázsszó. Vaníliával és porcukorral együtt krémes és összehasonlíthatatlanul finomabb. Egy másik plusz: ennek a desszertnek a tápanyagtartalma igazán lenyűgöző, hiszen adagonként csak 125 kalória. A panna cotta egy finom bogyós gyümölcsmártással készül, mint feltét. Természetesen gyümölcsöket, bogyós gyümölcsöket, lekvárokat és még sok mást is használhat. Készítsen pontosan az Ön ízlése szerinti panna cottát! Még több receptre vágyik? Nézze meg az összes desszertünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
150 g selyemtofu | |
200 ml növényi tej az Ön választása szerint | |
3evőkanál porcukor | |
1 vaníliarúd | |
1teáskanál agar agar por bio szupermarketekben kapható |
Az eper mártáshoz
200 g eper friss vagy fagyasztott | |
3evőkanál porcukor | |
1 citrom | |
1evőkanál kukoricaliszt |
Segédeszközök
desszert poharak | |
Keverő opcionális | |
vagy botmixer |
Tápértékek
125
Kalóriát
23 g
Szénhidrátokat
2 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A panna cottához
Turmixoljuk az összes hozzávalót turmixgépben simára és homogénre. Egy lábasban egyszer felforraljuk, majd 4 desszertes pohárba elosztjuk, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Az eperszósz elkészítése
Ha szükséges, tisztítsuk meg az epret. A citrom héját lereszeljük, majd kicsavarjuk belőle a levét. Mindkettőt tegye egy lábasba a porcukorral együtt, és főzze addig, amíg az eper teljesen megpuhul. Szükség szerint pürésítsük. Oldjuk fel a kukoricalisztet 1 evőkanál hideg vízben, és keverjük a csípős szószhoz. Öntsük a mártást a panna cottára, és díszítsük bogyós gyümölcsökkel, ha szeretnénk. Hagyjuk megszáradni és egyszerűen élvezzük.
Megjelölés készként