Kekszek mogyoróvajjal

A mogyoróvajas süteményeink igazi csemege. Kívül ropogós, belül puha és páratlanul diós. Emellett vegánok, és kevesebb mint 20 perc alatt elkészülnek, így melegen is fogyaszthatja őket. Nem hiszi? Akkor itt az ideje, hogy elővegye a fritőzt, és kipróbálja ki ezt a receptet.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
30 g vegán vaj
65 g mogyoróvaj
80 g barna cukor
15 ml növényi alapú alternatív tej az Ön választása szerint
60 g liszt
1/4eáskanál vanília kivonat
1/4teáskanál szódabikarbóna
1csipet
Eszközök
Forrólevegős sütő választható

Tápértékek

98 Kalóriát
11 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük el a tésztát

Hozza a vajat szobahőmérsékletűre, és keverje össze az összes hozzávalóval, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Megjelölés készként
2.

Formázza meg a kekszeket

Ossza a tésztát 12 egyenlő részre, és formázzon belőlük golyókat. Villával nyomjunk kereszt alakú mintát a sütőpapírra.
Megjelölés készként
3.

Sütés

Tegyük a kekszeket egy sütőkosárba (lehet, hogy több adagot kell sütni), és 160 °C-on 5-6 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni (a kekszek még egy kicsit megkeményednek).
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha nincs forrólevegős fritőze, akkor a kekszeket a sütőben is megsütheti 10 percig 170 °C-on.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként