Vegán Panna Cotta

A vegán panna cotta elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Kíváncsi, hogyan lehet ilyen finom desszertet készíteni krém nélkül? Hadd mondjuk el: a selyemtofu a varázsszó. Vaníliával és porcukorral együtt krémes és összehasonlíthatatlanul finomabb. Egy másik plusz: ennek a desszertnek a tápanyagtartalma igazán lenyűgöző, hiszen adagonként csak 125 kalória. A panna cotta egy finom bogyós gyümölcsmártással készül, mint feltét. Természetesen gyümölcsöket, bogyós gyümölcsöket, lekvárokat és még sok mást is használhat. Készítsen pontosan az Ön ízlése szerinti panna cottát! Még több receptre vágyik? Nézze meg az összes desszertünket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 g selyemtofu
200 ml növényi tej az Ön választása szerint
3evőkanál porcukor
1 vaníliarúd
1teáskanál agar agar por bio szupermarketekben kapható
Az eper mártáshoz
200 g eper friss vagy fagyasztott
3evőkanál porcukor
1 citrom
1evőkanál kukoricaliszt
Segédeszközök
desszert poharak
Keverő opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

125 Kalóriát
23 g Szénhidrátokat
2 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

A panna cottához

Turmixoljuk az összes hozzávalót turmixgépben simára és homogénre. Egy lábasban egyszer felforraljuk, majd 4 desszertes pohárba elosztjuk, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.

Az eperszósz elkészítése

Ha szükséges, tisztítsuk meg az epret. A citrom héját lereszeljük, majd kicsavarjuk belőle a levét. Mindkettőt tegye egy lábasba a porcukorral együtt, és főzze addig, amíg az eper teljesen megpuhul. Szükség szerint pürésítsük. Oldjuk fel a kukoricalisztet 1 evőkanál hideg vízben, és keverjük a csípős szószhoz. Öntsük a mártást a panna cottára, és díszítsük bogyós gyümölcsökkel, ha szeretnénk. Hagyjuk megszáradni és egyszerűen élvezzük.
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként