Split klimatizácia

Split klíma – mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt?

Vásárláskor gondoljon arra, hogy mekkora teret fog hűteni egy osztott légkondicionálóval. Ez alapján válassza ki a megfelelő teljesítményű split klímát. Ha nem biztos abban, hogy milyen teljesítményre van szüksége, vásárlás előtt forduljon a telepítő céghez. Az energiafogyasztás összefügg a teljesítménnyel is. Válassza az A – A +++ jelöléssel ellátott osztott légkondicionálót. Például a környezetbarát Windwaker Eco split klímát. Energiatakarékos A++ tanúsítvány (hűtés) és A+ tanúsítvány (fűtés) jellemzi.

summer sale 2022

Split klíma és elhelyezkedés

A split klímaberendezés jobban lehűti a helyiséget, mint a mobil klímaberendezés, és csendesebb. A ház vagy lakás belső és külső falaira szerelik fel. Egy kültéri egységből és egy beltéri egységből (monosplit) vagy több beltéri egységből (multisplit) áll. A beltéri és a kültéri egységet egyaránt összekötő cső köti össze.

Az A +++ jelzésű split klíma környezetbarát.

Minél hosszabb a cső, annál nagyobb a légkondicionáló energiafogyasztása. Ezért a kültéri egységnek nem kell távol lennie a beltéri egységtől. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt split klímát vásárolna:

  • végezhet vagy nem végezhet szerkezeti átalakításokat azon a házon vagy lakáson, amelyben lakik,
  • ha végezhet, hol lesz a kültéri egység,
  • több beltéri egységre van szükség a különböző helyiségekhez vagy csak egyre (monosplit vs. multisplit),
  • melyik helyiségben szeretné elhelyezni a beltéri egységet.

Végül, de nem utolsósorban ne feledje, hogy a split klímaberendezés telepítéséhez képzett telepítő cégre van szüksége. Ha tisztázta az osztott légkondicionáló helyét, olvassa el, mit kell még figyelembe venni a választáskor.

Split klíma vezérlés és üzemmódok

Az osztott klímát többnyire távirányítóval vagy egy vezérlőpanel segítségével lehet vezérelni. Praktikus funkció az osztott légkondicionáló időzítője, amely automatikusan kikapcsolja a klímát. Előnye, hogy beállíthat többféle módot, például hűtés, szárítás, ventilátor vagy fűtés. Minél több üzemmóddal rendelkezik egy osztott légkondicionáló, annál sokoldalúbb a használata. Az allergiában szenvedők értékelni fogják a légszűrőt.

Az intelligens split klímaberendezések Wi-Fi modullal vannak felszerelve, amely csatlakozik az otthoni hálózathoz. Okostelefonjával a munkahelyről is szabályozhatja a klímát, így nem kell otthon lennie. Ezt értékelni fogja például a forró napokon, amikor munkából indulva hűsölni kezd. Érkezéskor a ház vagy lakás kellemesen lehűl.