Tízórai az iskolába, amely a kisiskolást lenyűgözi

Szórakoztató tízórai az iskolába

Minden gyermek megfelelő fejlődésének alapja az egészséges, kiegyensúlyozott és jó minőségű vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend. Ha van otthon iskolás gyermeke, biztos vagyok benne, hogy az iskolai tízóraival gyakran gondban volt. Ezt illetően kreatív és szórakoztató tippjeink vannak.

A cikkből megtudhatja, hogy:

  • Tényleg számít, hogy néz ki a tízórai?
  • Mit szólna szívecske vagy csillag formájú szendvicsekhez?
  • Mibe kell a tízórait csomagolni?
  • Miért ne lehetne elrejteni a zöldséget a „szendóban”.
  • Hogyan legyen a tízórai különleges?

Gyümölcsök, zöldségek, finom péksütemények, joghurt… Beindítják a szervezet működését, növelik az energiát, és a megfelelő ételek az agyműködést is fokozhatják. Tökéletes iskolai tízórait készíteni az iskolás gyermeke számára egyáltalán nem nehéz.

Az iskolai tízórai legyen esztétikus

Nagymamáinktól származó régi jól ismert mondás, az „először a szemed lakik jól” furcsán hangozhat, de tényleg így van. Mindenki szívesebben választ egy szépen tálalt, élénk színekben pompázó ételt. És ez alól a gyermekek sem kivételek. Egy olyan iskolai tízórai, amely lenyűgözi, és ráveszi őket, hogy azonnal meg akarják enni, amint meglátják, nem kis teljesítmény.

Az iskolai tízórai legyen vizuálisan vonzó

Ha igazi csemegével szeretné meglepni a csemetéit, formázza. Ebben például a karácsonyi mézeskalács süti kivágók segítenek. Persze a nagyobbakra gondoltunk. Egy kis gyakorlással hamarosan már egy közönséges konyhakéssel is különböző formájú szendvicseket formázhat.

A gyerekek a színes falatkákat is kedvelni fogják, amelyeket kissé könnyebb elkészíteni, mint a kiszúrt formákat. Készítsen apró nyársat sajtból, szőlőből és péksüteményből. A képzeletének nincs határa.

Főszerepben a tízórais doboz

Amikor a gyermekének tízórait készít az iskolába, inkább edénybe tegye, mintsem szalvétákba vagy műanyag zacskókba csomagolja. A megfelelő edény, tál vagy doboz hosszabb ideig tartja az ételeket frissen, illatosan, ropogósan és ízletesen. Ráadásul, ha megfelelő tálat választ, akkor a tízóraira szánt ételeket el tudja választani egymástól, így nem keverednek össze az ételdarabok és az ízek sem.

Igazán megfelelő döntés lesz a tízórais schmatzfat doboz amellyel a helyes útra léphet. A belső tárolók kivehetők, így kisebb és nagyobb darabokat is tárolhat a dobozban. Az ételek elkülönülnek egymástól, és nem keverednek össze még akkor sem, ha a doboz felborul.

És ezt is biztosan szívesen elolvasná: Hogyan oldjuk meg az iskolás gyermekek folyadékpótlását?

A tízórais schmatzfatz doboz 4 – 6 belső rekesszel rendelkezik, a zöldtől, a kéktől, és a lilától kezdve a narancssárgáig számos színben kapható. A dobozok karbantartása nem igényes, mivel kényelmesen mosogatógépben elmoshatók.

Azok a vonzó színek

Egy vonzó ételnél alapvető fontosságú, hogy színes legyen. Senki sem akar olyasmit enni, aminek kellemetlenül természetellenes a színe. Ezért mindig jobban mutat, ha zöldség- vagy gyümölcsdarabok kerülnek a tányérra. A tízórai csomagolása közben ne feledkezzen meg róluk, és ne rejtse el őket a „szendókban”.

A kenyér mellé tegyen friss, illatos piros paradicsomot, uborkát vagy paprikát. A túró mellé pedig áfonyát, epret vagy málnát. A kenőkrémes kenyeret díszítse snidlinggel vagy bazsalikommal. A kalácsot vagy a muffint finomhangolja egy kis mézzel vagy erdei gyümölcsökkel Így finom, egészséges jól mutató tízóraija lesz a gyermekének.

Tízórai az iskolába – egészséges és ízletes

A lehetőségek valóban sokfélék és egyértelmű, hogy nem minden ízlik az összes gyermeknek. Ha kisgyermeke inkább édesszájú, akkor a fehér joghurt házi lekvárral, gyümölccsel és gabonapehellyel egészséges alternatíva lehet. A házi banánkenyérrel vagy a muffinnal sem nyúl mellé.

Az iskolás gyermek étrendjének tartalmaznia kell a péksüteményeket is, amelyekben sok B-vitamin van. A vaj, a sonka és a sajt elég ahhoz, hogy egy iskolás gyermeket jóllakjon, és a zöldségek hozzáadásával még több tápanyaghoz és vitaminhoz jut.

A házi készítésű kenőkrémek szintén remek választásnak bizonyulnak a péksüteményekhez. Gyorsak, egyszerűek, finomak és szinte bármiből elkészíthetők. Sajt, hal, sárgarépa, tojás vagy juhtúró, megint csak az Ön képzelőerején múlik.