Gomba kenő
A gombás kenő ízletes alternatívája a sajtoknak, felvágottaknak és hasonlóknak. A különböző gombáknak köszönhetően hihetetlenül aromás, és nemcsak a kenyéren ízlik. Ez a krém valójában leveles tészta töltelékeként is ragyoghat. A “csináld magad” mártogatók és kenők pontosan az Ön érdeklődési köre? Akkor mindenképp próbálja ki borsómártogatósunkat és guacamolenkat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
20 g szárított gomba | |
150 g csiperke | |
50 g vaj | |
1 lilahagyma | |
1 gerezd fokhagyma | |
1EK balzsamecet | |
1 EK zöldségleves | |
só, bors (ízlés szerint) |
Eszközök
Keverő |
Tápértékek
143
kalória
6 g
szénhidrát
11 g
zsír
4 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítmény
Tegye vízbe 60 percre a gombákat úgy, hogy épp csak ellepje őket.
Megjelölés készként
2.
A hozzávalókat apróra vágjuk
A gombát tisztítsa meg és vágja apróra. A hagymát és a fokhagymát pucolja meg, és vágja finomra.
Megjelölés készként
3.
Forraljuk fel a hozzávalókat
Adja hozzá a gombát, beleértve a vizet, a balzsamecetet és a száraz zöldséglevest a serpenyőbe, és forralja fel állandó keverés mellett. Ezután csökkentse a hőmérsékletet minimumra, és főzze addig, amíg a folyadék felforr, és krémes keveréket nem kap.
Megjelölés készként
4.
Püré és íz
A tejszínt és a maradék vajat egy turmixgépben keverje lágy kenővé. Fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.