Quinoa golyók
A spenótos és ricottás quinoa-golyók remek megoldás, ha valami igazán kiadós és húsmentes ételre vágyik. A golyók pillanatok alatt elkészülnek, és serpenyőben vagy fritőzben is megsüthetők. Tesztelje receptünket, és örvendeztesse meg családját és barátait ezekkel a kis csemegékkel. Egyébként: A golyókhoz a fehér spárgasalátánkat ajánljuk. Tipp: Ez a recept körülbelül 4 adagnyi quinoa-golyónak felel meg.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
100 g quinoa | |
100 g ricotta | |
150 g liszt 405-ös típusú | |
100 g füstölt tofu | |
100 g bébi spenót | |
1 hagyma | |
2 tojás | |
50 g parmezán vagy vegán alternatíva | |
5EK panko liszt vagy zsemlemorzsa | |
3EK ehér szezámmag | |
1csipet szerecsendió | |
só és bors izlés szerint |
Segítők
konyhai robotgép nem kötelező | |
fritőz nem kötelező |
Tápértékek
428
kalória
49 g
szénhidrát
15 g
zsír
21 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
A quinoát 240 ml forrásban lévő, sós vízzel felöntjük, és 10 percig lefedve hagyjuk állni. Tisztítsa meg a hagymát, és vágja fel apróra. Öblítse le a bébispenótot. Egy serpenyőben pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát, amíg a spenót megfonnyad, és a hagyma üveges nem lesz. Ezután apróra vágjuk, ha szükséges. Aztán reszelje le a parmezánt. A füstölt tofut morzsolja össze.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a quinoagolyókat
A hagymát és a spenótot a liszttel, a quinoával, a ricottával, a parmezánnal, a füstölt tofuval, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a borssal konyhai robotgépben dolgozza krémszerűre.
Megjelölés készként
3.
Fejezze be a quinoagolyókat
Formázzon a keverékből kb. 16 egyforma méretű golyót, forgassa meg a panko lisztben és a szezámmagban, majd süsse a forrólevegős fritőzben vagy egy serpenyőben kb. 7 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ez a recept körülbelül 4 adagnyi quinoa-golyónak felel meg.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.