Almás-karamellás kalács
Mától ezt az almás-karamellás kalácsot felveszi kedvenc gyorsan elkészíthető kalácsai közé – ígérjük! A ropogós alap, friss almából készült töltelékkel, krémes édes karamellel és néhány ropogós mandulaforgáccsal kombinálva ezt a kis kalácsot a házi cukrászata kulináris fénypontjává teszi. Egy gombóc vaníliafagylalt vagy egy kis tejszínhab kiváló kísérője. Vendégek számára vagy saját részre: kényeztesse magát egy szelet finom almás-karamellás kaláccsal!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g liszt | |
5EK cukor | |
3 tojás | |
150 g margarin | |
1tasak sütőpor | |
1csipet só |
A töltelékhez
600 g alma | |
100 g barna cukor | |
400 g édesített sűrített tej | |
1EK citromlé | |
1 vaníliarúd | |
200 g vaj | |
50 g egész mandula |
Segédeszközök
tortaforma |
Tápértékek
796
Kalóriát
84 g
Szénhidrátokat
46 g
Zsír
9 g
Eiweiß
Munkamenet
1.
A tésztához
A lisztből, margarinból, tojásból, sütőporból és sóból ropogós tésztát gyúrunk, és 30 percig hűlni hagyjuk.
Megjelölés készként
2.
A töltelékhez
Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk vékony szeletekre. A vanília rudacskát hosszában kettévágjuk, és a pépet egy kés hegyével óvatosan kikaparjuk.
Megjelölés készként
3.
A töltelék elkészítése
A vajat, a barna cukrot, a sűrített tejet és a vaníliapépet felforrósítjuk, és folyamatosan kevergetve addig keverjük, amíg aranybarna masszát nem kapunk.
Megjelölés készként
4.
A töltelék befejezése
Adjunk almaszeleteket a karamellhez, és jól keverjük össze. Citromlével ízesítse.
Megjelölés készként
5.
A sütő előmelegítése
Kapcsolja be a sütőt 190 °C-ra alsó és felső fűtéssel.
Megjelölés készként
6.
A kalács behelyezése a tortaformába
A tortaformát kivajazzuk, a tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk és a tortaformába helyezzük. Az oldalakat jól nyomkodja a forma széléhez. A tölteléket rákenjük a tésztára, és egyenletesen elosztjuk.
Megjelölés készként
7.
Sütés
Süssük a kalácsot 35 percig.
Megjelölés készként
8.
Mandula pirítása
A mandulát serpenyőben, lassú tűzön körülbelül 5 percig pirítjuk, majd durvára vágjuk. Tegye a meleg kalácsra.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Az itt leírt egy adag egy szelet tortának felel meg, ha azt feltételezzük, hogy az egész torta 8 darabból áll.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.