Almás-karamellás kalács

Mától ezt az almás-karamellás kalácsot felveszi kedvenc gyorsan elkészíthető kalácsai közé – ígérjük! A ropogós alap, friss almából készült töltelékkel, krémes édes karamellel és néhány ropogós mandulaforgáccsal kombinálva ezt a kis kalácsot a házi cukrászata kulináris fénypontjává teszi. Egy gombóc vaníliafagylalt vagy egy kis tejszínhab kiváló kísérője. Vendégek számára vagy saját részre: kényeztesse magát egy szelet finom almás-karamellás kaláccsal!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
250 g liszt
5EK cukor
3 tojás
150 g margarin
1tasak sütőpor
1csipet
A töltelékhez
600 g alma
100 g barna cukor
400 g édesített sűrített tej
1EK citromlé
1 vaníliarúd
200 g vaj
50 g egész mandula
Segédeszközök
tortaforma

Tápértékek

796 Kalóriát
84 g Szénhidrátokat
46 g Zsír
9 g Eiweiß

Munkamenet

1.

A tésztához

A lisztből, margarinból, tojásból, sütőporból és sóból ropogós tésztát gyúrunk, és 30 percig hűlni hagyjuk.
Megjelölés készként
2.

A töltelékhez

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk vékony szeletekre. A vanília rudacskát hosszában kettévágjuk, és a pépet egy kés hegyével óvatosan kikaparjuk.
Megjelölés készként
3.

A töltelék elkészítése

A vajat, a barna cukrot, a sűrített tejet és a vaníliapépet felforrósítjuk, és folyamatosan kevergetve addig keverjük, amíg aranybarna masszát nem kapunk.
Megjelölés készként
4.

A töltelék befejezése

Adjunk almaszeleteket a karamellhez, és jól keverjük össze. Citromlével ízesítse.
Megjelölés készként
5.

A sütő előmelegítése

Kapcsolja be a sütőt 190 °C-ra alsó és felső fűtéssel.
Megjelölés készként
6.

A kalács behelyezése a tortaformába

A tortaformát kivajazzuk, a tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk és a tortaformába helyezzük. Az oldalakat jól nyomkodja a forma széléhez. A tölteléket rákenjük a tésztára, és egyenletesen elosztjuk.
Megjelölés készként
7.

Sütés

Süssük a kalácsot 35 percig.
Megjelölés készként
8.

Mandula pirítása

A mandulát serpenyőben, lassú tűzön körülbelül 5 percig pirítjuk, majd durvára vágjuk. Tegye a meleg kalácsra.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Az itt leírt egy adag egy szelet tortának felel meg, ha azt feltételezzük, hogy az egész torta 8 darabból áll.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként