Négy évszak pizza

A négy évszak pizza – olaszul pizza quattro stagioni – tökéletes pizza a bizonytalanok számára. Ahogy a megnevezése is mutatja, negyedekre van felosztva. Minden negyedre más-más feltét kerül, aminek köszönhetően a pizza verhetetlenül változatos. Egyébként sokan kicsit másképp készítik el a négy évszak pizzát. Például olívabogyóval és szalámival. Mit szeret a legjobban?

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2adag Pizzatészta
2adag paradicsomszósz
100 g sampion gomba
100 g articsókaszív (üveges vagy konzerv)
1/2 piros paprika
100 g főtt sonka
100 g mozzarella
1TK oregánó
só és bors (ízlés szerint)
Segédeszközök
Pizza sütő vagy pizzakő választható

Tápértékek

718 Kalóriát
100 g Szénhidrátokat
17 g Zsír
37 g Eiweiß

Munkamenet

1.

A sütő előmelegítése

Egy sütőpapírral bélelt tepsiben formázzuk kerek és lapos pizzatésztát. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra - a felső és alsó sűtőrész melegítése.
Megjelölés készként
2.

A hozzávalók elkészítése

A sampion gombát és a paprikát mossuk meg. Vágjuk a gombát vékony szeletekre. Távolítsuk el a paprika magházát, majd aprítsuk apró kockákra. Az articsókaszíveket lecsepegtetjük, és szükség esetén vágjuk félbe. Kockázzuk fel a sonkát. A mozzarellát lecsepegtetjük, és darabokra tépkedjük.
Megjelölés készként
3.

A pizzafeltét elkészítése

A paradicsomszószt egyenletesen kenjük a pizzára. Osztjuk szét a mozzarellát, és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, sóval és borssal. Mind a 4 negyedre tegyen különböző hozzávalókat - articsókaszíveket, gombát, paprikát és sonkát.
Megjelölés készként
4.

A pizza megsütése

Süsse a pizzát forró sütőben kb. 10 percig, amíg az Ön ízlése szerint átsül.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A pizza még ízletesebb, ha saját pizzasütőjében vagy egy pizzakövön sül meg. Ha megfelelő felszereléssel rendelkezik, most tökéletesen használhatja azt!
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként