Tonhal tataki

Tonhal tataki hínársalátával a mai előétel a halmenüből. A Tataki japán módja a halkészítésnek. Ez azt jelenti, hogy a halat (vagy húst) bepácolják, majd nagyon rövid ideig mindkét oldalát nagyon magas hőmérsékleten megpirítják. Így kívülről sós kéreg kerül a húsra vagy halra, belülről pedig zsenge és nyers lesz. A mi receptünkben a tonhal tatakit hínársalátával, néhány csírával és wasabival tálaljuk. Nyűgözze le vendégeit, és próbálja ki a receptünket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
250 g Tonhal sushi minőségben
10 g friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1evőkanál édes-savanyú chiliszósz
200 g hínársaláta Választható
100 g retekcsíra alternatívaként: kínai csíra
5 g wasabi paszta Választható

Tápértékek

245 Kalóriát
41 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
17 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tonhal pácolása

Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért és a fokhagymát. Keverje össze a chiliszósszal, a mézzel és a lime-lével. Öblítse le a steaket hideg víz alatt, és törölje szárazra. A pácban hűtse legalább 30 percig.
Megjelölés készként
2.

Pirítsa meg a tonhalat

Melegítsen fel egy serpenyőt, és pirítsa meg a tonhalszeletet mindkét oldalán 30 másodpercig.
Megjelölés készként
3.

Tálalja a tatakit

A tonhalat vágja vékony szeletekre. Tálalja csírával és hínársalátával.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A hínársalátát és csírákat egy jól felszerelt ázsiai piacon szerezhet be
 Mentés PDF-ként