A modern konyhának nincs szüksége kémiára
A klór, a fertőtlenítőszer vagy az alkohol gyakori és kiváló segítők a konyha tisztításakor. A modern konyha azonban nélkülözni tudja őket. A hagyományos tisztítószerek irritálják a légutakat vagy a bőrt, és károsítják a felületeket. Próbálja ki másképp!
A konyha és a konyhai segédeszközök környezetbarát módon történő tisztítása nem feltétlenül jelenti azt, hogy olyan termékeket vásárolunk, amelyek csomagolásán az “ÖKO” szó szerepel. Próbálja ki, ami otthon van. A tiszta, vegyszermentes konyha nem probléma, csak ne feledkezzen meg néhány apró trükkről.
Citrom, nem csak a teába
Ha zavarják a lerakódások az edényeken, a sütőben, a mikrohullámú sütőben vagy a csapban, próbálja ki a citromot vagy a citromsavat. A citrom esetében szódabikarbónát is szükséges használni. Ha citromsavat használ, nem kell mást hozzáadni. Hagyja néhány percig a szennyezett felületen, majd egy nedves szivaccsal törölje le a szennyeződést.
Érdekelheti Önt: Hogyan lehet felgyorsítani a főzést? Csak néhány trükkre van szüksége
Maga a citrom azonban más felhasználási lehetőségeket is kínál. Ha egy kis sóval párosítja, megszabadulhat a márványfelületeken lévő szennyeződésektől. Ez a gyümölcs még a szagokat is jól megköti, így ha a hűtőbe tesz egy darabot, megszabadulhat a nem kívánt szagoktól.
Egy újabb nagyszerű tipp a mikrohullámú sütő tisztítására. Öntsön vizet egy tálba, és tegyen bele egy fél citromot. Tegye a tálat a mikrohullámú sütőbe, és állítsa a legmagasabb fokozatra. Hagyja benne 2-10 percig – a szennyeződéstől függően. Miután végzett, csak törölje le a mikrohullámú sütőt egy nedves ronggyal.
A modern konyha a szódával is megvan a maga módján
A szódabikarbóna esetében biztosan olvasott már az általa kínált összes lehetséges hatásról. Nemcsak az otthoni kozmetikában, hanem a háztartási munkákban is nagyon hasznos lehet. Keverjen össze két teáskanál szódabikarbónát egy teáskanál olajjal, és vigye fel ezt a keveréket a készülékekre vagy az edényekre. A szóda megszabadít a szennyeződésektől, az olaj segít a fényezésben. Ezután csak törölje le egy nedves ronggyal.
Az ecet (nemcsak)ízesítőanyag
Az ecet szintén fontos szerepet játszik a konyhában. És nem csak a különböző ételek ízesítése miatt. Nagyon hatékonyan fertőtleníthet vele minden felületet, és sikeresen elpusztíthatja a baktériumokat. Emellett nagyszerű szagelnyelő. És ha zavarják az üvegen maradt foltok, nyugodtan használhatja ott is. Nagyszerű segítség az üvegfelületek zsírtalanításához és polírozásához.