hogyan lehet felgyorsítani a főzést

Hogyan lehet felgyorsítani a főzést? Csak néhány trükkre van szükséged

Akár szeretsz főzni, akár átkozódsz, imádni fogod ezeket a tippeket, amelyekkel felgyorsíthatod a főzést. Az egyik csoport többet tud elvégezni, a másik pedig a megtakarított időt mással töltheti. Mindössze egy vízforralóra, egy éles késre, szódabikarbónára vagy egy kis tervezésre van szükséged.

Nem csak a kétségbeesett helyzetek követelnek hatékony megoldásokat. A rohanó világ még gyorsabb főzést igényel. Senki sem akarja a fiatalságát a konyhában tölteni. Különösen nem nyáron. Ha tehát néhány hasznos tippet keresel, hogy még jobban felgyorsítsd a főzést, találtunk neked néhányat.

Vízforraló – a főzés legjobb barátja

Legyen szó tésztáról vagy burgonyáról, a vízforralóból származó forró víz használata a leghatékonyabb módja annak, hogy még jobban felgyorsítsuk az elkészítésüket. Bár a mindenféle tészta már önmagában is “gyorsfőzés”, az elkészítési időt így még jobban lerövidítheted. Ezzel szemben a burgonya esetében ez néha tényleg végtelen történet lehet. Ha azonban előzetesen forró vízzel lefedjük őket, a főzési idő majdnem a felére csökken.

Kemény vaj – a legnagyobb ellenség

Hogyan lehet felgyorsítani a főzést? A vajhoz használhat zöldséghámozót is.
forrás: shutterstock.com

Ha gyorsan kell vajat olvasztania, de elfelejtette időben kivenni a hűtőből, hogy megpuhuljon, ne essen kétségbe. Számos módja van ennek a kedvezőtlen forgatókönyvnek a visszafordítására. Az egyik természetesen a vaj kisebb darabokra vágása. Azonban lereszelhetjük reszelővel vagy zöldséghámozóval is. És végül, de nem utolsósorban, érdemes odafigyelni arra a módszerre is, amikor például egy zacskóba teszed a vajat, majd meleg vízbe meríted.

Hogyan lehet felgyorsítani a hús elkészítését?

Érdekelheti Önt: Fritőzzel a kreativitás felé vezető úton

Igen, még a húsfőzés is felgyorsítható, bár nem olyan gyorsan, mint a tésztafőzés. Ha azonban nincs kedve fél napot a tűzhely mellett állni, próbálja meg a munkát a gyorsfőzőre bízni. Nemcsak időt, hanem fáradságot és energiát is megtakaríthat, mivel a gyorsfőzők a különböző funkcióiknak köszönhetően nagyon önállóak.

Félelmetes hüvelyesek

Ha elfelejtette beáztatni a babot főzés előtt, nem kell azonnal kétségbe esni. Erre a problémára is van egy okos megoldás. Adjon egy teáskanál szódabikarbónát a fazékba, amelyben a babot főzi. Nemcsak hogy megpuhul anélkül, hogy vízben lenne áztatva, de felgyorsítja az elkészítését is.