Sütőtökleves

A sütőtök leves úgy felmelegít, mint semmi más egy hosszú és szeles őszi séta után. Ezért ma egy hokkaidóból készült sütőtök leves receptjét mutatjuk be Önnek. Számos előnye van: vegán, egészséges, tele van vitaminokkal, nagyszerű a színe, és nagyon könnyű elkészíteni. Vegán sütőtök levesünk a sütőtökön kívül sárgarépát és gyömbért is tartalmaz. Krémes kókusztejjel is elkészíthetjük. Próbálja ki! Ha van otthon egy thermo turmixgépje, mint amilyen a GrandPrix készülékünk, könnyen elkészítheti benne a levest. Ízletes ropogós tökkenyeret ajánlunk hozzá!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
600 g Hokkaido sütőtök
400 g sárgarépa
20 g friss gyömbér
1 hagyma
1evőkanál növényi olaj
700 ml növényi alaplé
300 ml kókusztej
1evőkanál szójaszósz
1/2 citrom
Eszközök
GrandPrix
vagy 1 nagy edény és 1 botmixer vagy turmixgép

Tápértékek

261 Kalóriát
23 g Szénhidrátokat
16 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a hozzávalókat

Vágja ketté a tököt és távolítsa el a magvakat. Hámozza meg a gyömbért, a sárgarépát és a hagymát. Vágjon mindent kockákra.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a levest

Tegyen növényi olajat vagy margarint egy nagy fazékba (vagy GrandPrix edénybe). A hagymát, a gyömbért, a sárgarépát és a sütőtököt közepes lángon párolja meg. Öntse hozzá a húslevet, és főzze 20 percig.
Megjelölés készként
3.

Pürésítse a levest

Pürésítse finomra a levest botmixerrel (vagy GrandPrixben 8-as fokozaton 20 másodpercig).
Megjelölés készként
4.

Ízesítse a levest

Keverje bele a kókusztejet, és ízesítse sóval, borssal, citromlével és szójaszósszal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha szeretné, megtarthatja a hokkaido magokat, megmoshatja és megpiríthatja őket.
A tápértékkel kapcsolatos információkat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számítják ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként