Tökpite

Nehéz elképzelni az őszi sütési repertoárunkat sütőtökös pite nélkül. Az egyszerű piskóta az egyik kedvencünk, akárcsak a sütőtökös pite és a sütőtökös Cupcakes. Mivel gyorsan összekeverhető, nagyon finom íze van, és tepsiben sütött süteményként sok embert jóllakat. Tehát sok olyan előnye van, amivel egyszerűen nem tudunk versenyezni. Próbálja ki ízletes receptünket, és hagyja, hogy meggyőzzük Önt.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
900 g Hokkaido sütőtök
3 tojás
250 g cukor
375 g liszt
120 g vaj
1tasak sütőpor
1 csipet
1teáskanál fahéj
1tasak vaníliás pudingpor
Przybory
Konyhai robotgép opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

303 Kalóriát
52 g Szénhidrátokat
8 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

A sütőtök elkészítése

750 g sütőtököt kockákra vágunk, és 20 percig vízben puhára főzzük. Ezután szűrjük le és pürésítsük. A maradék sütőtököt finomra reszeljük.
Megjelölés készként
2.

Keverjük össze a tésztát

Olvasszuk meg a vajat. Keverjük össze a reszelt sütőtököt, a cukrot, a tojást, a fahéjat és a sót. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a pudingport. Végül keverjük bele a sütőtökpürét, és dolgozzunk mindent sima tésztává.
Megjelölés készként
3.

Sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
4.

A sütőtökös pite sütése

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és egyenletesen terítsük el rajta a tésztát. Süssük körülbelül 30 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként